8 четения

Дамите от Лайънс клуб „Велико Търново – Царевец“ събраха 6500 лв. на благотворителен бал

6650 ЛВ. БЯХА СЪБРАНИ ПО ВРЕМЕ НА БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА ВЕЧЕР, ОРГАНИЗИРАНА ОТ ДАМСКИЯ ЛАЙЪНС КЛУБ „ВЕЛИКО ТЪРНОВО – ЦАРЕВЕЦ“. Средствата са за закупуването на скенер за ранна диагностика на онкологични заболявания. Дамите обявиха каузата си на благотворителния бал, посветен на 100-годишнината на Международното Лайънс движение и 25 години „Лайънс България“.

С част от средствата дамите учредиха и стипендия за 13-годишната Кристияна Кирилова, ученичка в СУ „Емилиян Станев“. Тя е незрящо дете, над което клубът поема шефство и с тази стипендия дамите са решили да подпомогнат музикалното образование на момиченцето.

Повече от 180 души от Велико Търново, Габрово, Силистра и Павликени са се отзовали на благотворителните инициативи на търновския клуб. Дамите са били поздравени от Кристияна и от студенти от специалност „Музика” на Великотърновския университет с ръководител проф. Сребра Михалева, която също е член на клуба. Гостите са имали възможността да наблюдават и ревю на дамско бельо на търновска фирма и след това да наддават за някои от моделите, разказа президентът на клуба проф. Маргарита Тодорова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!