19 четения

Елеонора Иванова с голямата награда на конкурса „Звездици за Лора”

167 таланти от цяла България се съревноваваха за призовите места

 

Националният конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Звездици за Лора” събра 167 таланти от цяла България. За тринадесети пореден път младежи от различни възрастови групи показаха своя певчески талант и се съревноваваха за призовите места в националния конкурс за популярна песен, посветен на Лора – едно от децата, злополучно загинали във водите на река Лим. Конкурсът традиционно се организира от бащата на Лора – Илиян Николов, със съдействието на фондация „Ангели от Лим“, Община Свищов, ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“, спомоществователи и приятели на конкурса.

Жури с председател Маргарита Хранова и членове Мими Иванова, Етиен Леви, Дариана Генова, Мая Райкова, Андрей Дреников, Християна Дънкова и Росен Маринов имаше нелеката задача да оцени изявите на 167 млади таланти и да определи победителите сред тях.

Конкурсът приключи с галаконцерт и връчване на наградите на лауреатите в конкурса. Кметът на община Свищов Генчо Генчев връчи от името на общината парична награда на Жаклин Нуран Таракчи от София, а директорът на дирекция „Култура и културно наследство” Росен Маринов от името на дирекцията отличи с таблет и грамота Вилияна Вилиславова Иванова от Свищов. Поощрителни награди за участниците бяха подготвили също МФ „Алеко Константинов”, ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“, СА „Д. А. Ценов”, книжарница „Галактика” и „Братов реклами”.

Голямата награда – статуетката „Звездици за Лора“, заслужено получи Елеонора Антонова Иванова, на 13 години, от Пловдив, която омая всички присъстващи с пленителния си глас. Всички участници получиха от Илиян Николов медал и грамота за участие в конкурса, които да останат мил спомен от участието им в „Звездици за Лора”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!