Новини

Спа центрове на открито, спортни игрища и подземни паркинги правят на Панорамата в Арбанаси

Емблематичното село с нова модерна визия и запазен дух – строежите под контрол и само от камък и дърво

 

ДВА ГОЛЕМИ СПА ЦЕНТЪРА, В КОИТО ПОСЕТИТЕЛИТЕ ЩЕ МОГАТ ДА СЕ НАСЛАЖДАВАТ НА ПЪЛЕН РЕЛАКС, ВКЛЮЧИТЕЛНО И НА ОТКРИТО И НА ФОНА НА УНИКАЛНАТА ГЛЕДКА КЪМ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, Царевец и Трапезица, вдигат в Арбанаси. Масирано строителство кипи на Панорамата – района с най-пищна гледка към града и старините му. Строителството е в строгите норми за височина и плътност, а задължителните материали са камък и дърво, което запазва автентиката. Така емблематичното село става все по-привлекателно за туристите и ще им предлага множество екстри и удобства и вече ще могат да му съперничат много малко дестинации.

Голям спа център с приказна гледка вдига в момента бизнесменът Красен Маслянков. Комплексът му е наречен „Болярско село“ и включва разгъната площ от близо 3000 кв. метра. Акценти в него са почивката и спортът, като освен спа център той има и игрище за футбол и тенис.

Една от големите инвестиции в района реализира на Панорамата и бизнесменът Стефан Дойчев. Той прави първия голям подземен паркинг в емблематичното село, който ще помогне доста за решаването на проблема с паркирането в района. Съоръжението е проектирано от арх. Драгомир Йосифов и е планирано така, че да се хармонизира изцяло със средата. Над входа за автомобили, който ще бъде издълбан направо в ската, се оформя паркова зона откъм манастира „Св. Николай“. Голям спа център с всички възможни процедури и закрит басейн ще има в съседство като част от разширението на неговия парк-хотел „Севастократор“. Едни от екстрите тук ще бъдат процедурите и релаксът в басейните на фона на най-панорамната и красива гледка към Царевец, Трапезица и Велико Търново.

ЕДИН ОТ НАЙ-СЪСТОЯТЕЛНИТЕ БИЗНЕСМЕНИ В РЕГИОНА СИ ПРАВИ ДВЕ СУПЕРЛУКСОЗНИ КЪЩИ НА НАЙ-СКЪПОТО И ПАНОРАМНО МЯСТО НА АРБАНАСИ. Димитър Димитров, собственик на фирма „Аполон 95“, вече е завършва изграждането на сградите. Те също са разположени в местността Панорамата. Мястото е любимо за снимки на всички посетители на баровското село заради гледката. Димитров вдига две баровски къщи с внушителна площ на два отделни терена от по 1,2 дка, разбра „Борба“. Сградите ще са на по 2 етажа заради жестоките правила за застрояване, които пазят етнографското селище. Изпълнител на обектите е местната фирма „Тера“. Панорамата вече е оградена и е оформена строителната площадка. Къщите трябва да са направени до края на годината.

Стилян НАЙДЕНОВ

Сн. авторът

 

2 thoughts on “Спа центрове на открито, спортни игрища и подземни паркинги правят на Панорамата в Арбанаси

  • Само така, строеж след строеж. Така Арбанаси ще стане като Банско, но без ски писта, но с лифт до Царевец. И ще бъде следващото кичозно село в България. На ред е Копривщица. Дерзайте. Чака ви Гарга баир.

    Отговор
  • Досега там имаше едно нормално кафе на открито, където младите ходеха , заедно с децата си си позволяваха да изпият по едно кафе на разкошна панорама. Сега какво им остава , след гръмките стоителства на великите бизнесмени ? По една снимка под дуварите им …

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *