13 четения

Шампионската купа от 1991 година се връща на стадион „Ивайло“

Реплика на шампионската купа на България, завоювана от „Етър“ през 1991 г., ще краси в най- скоро време витрината с трофеите на стадион „Ивайло“. В събота преди и по време на двубоя на „виолетовите“ срещу „Локомотив“ (София) феновете събраха в урни необходимите двеста и петдесет лева за изработка на копие на купата. Навремето тя бе преходна и бе върната обратно в БФС. После я печелиха ЦСКА, „Славия“, „Левски“, а след като я взе „Локомотив“ (Пловдив) през 2005 г., мистериозно изчезна, което принуди БФС да направи съвсем ново отличие.

Идеята да бъде възстановена купата лансира една от легендите на великотърновския футбол Цанко Цветанов преди няколко години, но тя не бе осъществена. Става въпрос за изработване на максимално близка на оригинала реплика на купата, която да намери своето достойно място в богатата витрина на „Етър“.

Очаква се това да стане преди предстоящото тази седмица домакинство на „Лудогорец-2“ на церемония преди мача. Идеята е феновете да връчат купата на тези, които навремето я извоюваха – Илиян Киряков, Калоян Чакъров, Бончо Генчев, Георги Георгиев, Сашо Христов, а те от своя страна да я предадат на ОП „Спортни имоти“, за да бъде поставена във витрината във фоайето на стадион „Ивайло“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!