249 четения

Eжедневието на първия областен лидер на ГЕРБ Христо Христов

Ново семейство, повече грижа за бизнеса и по-малко политика

НОВО СЕМЕЙСТВО С ПРЕКРАСНА ДЕСЕТМЕСЕЧНА ДЪЩЕРИЧКА СТАНИСЛАВА, ПОВЕЧЕ ГРИЖА ЗА БИЗНЕСА И ПО-МАЛКО ПОЛИТИКА – това е ежедневието на първия областен координатор на ГЕРБ Христо Христов, пет години след като излезе от активната политика.

Днес бизнесменът, който навремето изгради структурите на ГЕРБ в цялата област, а после беше председател на Общинския съвет във Велико Търново и народен представител, може да бъде видян всеки ден в парк „Дружба“ в старата столица по дънки и маратонки, тикайки бебешка количка.

„Съпругата ми е чудесен човек, а детето ми носи голяма радост, щастие, невероятна емоция и енергия“, казва Христов, който от първия си брак има две пораснали деца. После признава, че да си баща на 50 и малко повече години, е доста по-различно, отколкото на 20.

„Като по-млади вечно бягаме. Състезаваме се с времето, за да работим, да се доказваме. Сега гледам да отделя повече време за семейството, с нетърпение чакам времето да се прибера вкъщи, за да си поиграя с малката, която много ми се глези и ме гушка“, казва щастливият татко с грейнала усмивка.

Впрочем за него важи правилото, че дори и да не се занимаваш с политика, тя се занимава с теб. Защото Христов и сега е търсен от структурите на ГЕРБ за съвет и помощ.

„Политиката дава едно, а взема друго. След като напуснах властта, наистина преброих приятелите и враговете си. Останаха малко, но наистина верни. Един приятел, ако е истински, няма да ме търси само за услуги. Ще остане верен и след това. Ще каже – ела да се видим, да се почерпим, да се срещаме по семейни поводи. Другите са били нагаждачи. Но и досега имам много близки хора от ГЕРБ. Търсят ме за подкрепа и аз помагам“, не крие редовият член на партията.

„Смятам, че макар и много трудно, Борисов ще успее да състави правителство. Надявам се на дълъг живот на 44-ия парламент, защото не е добре да има избори всяка година. Да не се харчат толкова сериозни средства за избори и дано нашите народни представители от областта да работят за избирателния си район с пълни сили. Като тръгнат вторник или сряда за София – да тръгнат с куп задължения, да лобират за всички общини от областта“, препоръчва някогашният парламентарист, който не крие, че вече във втора кампания е помагал на депутата Клавдия Ганчева от Горна Оряховица.

„В БИЗНЕСА ОТНОШЕНИЯТА СА ПО-ЧИСТИ СПРЯМО ПОЛИТИКАТА. Аз съм бил винаги лоялен с партньорите си и затова, ако имам нужда от помощ, знам, че веднага ще откликнат. В политиката има хора, които влизат с користни цели. Прогледнах малко по-късно, но разбрах истината. Аз влязох с чисти намерения, изкарвал съм си хляба с много труд, но има хора, които влизат с корист, и това е във всяка партия“, казва Христов. И уточнява, че например със зам.-председателя на ГЕРБ Цветанов се е видял за последно в кампанията във Велико Търново.

„Стиснахме си ръцете и си пожелахме победа. С Борисов обаче не съм се чувал и виждал от години“, признава още първият областен координатор на ГЕРБ, за когото не е драма, че Великотърновска област е една от малкото, в която БСП спечели изборите.

„Вярно е, че хората живеят много бедно, а на бизнеса държавата не помага. Хората обедняха, свиха се в черупката си или бягат в чужбина. Ето, аз от няколко месеца търся около 40 работници и просто не мога да намеря. Това е тъжно, но и страшно. Трябват облекчения, стимули за работещите предприемачи, които са гръбнакът на икономиката. Само че държавата не ни помага. Съсипват ни от проверки. В малките фирми, ако този месец изкарат 500 лв., другия ще му вземат два пъти повече за такси, глоби и т.н.“, не крие яда си успешният предприемач.

„Благодаря на Бог, че сме на крака и развиваме бизнеса въпреки трудните времена“, казва още собственикът на „Родопа Горна Оряховица 96“ ЕООД. Дружеството е едно от четирите, които още през 2010 г. защитиха марката „Горнооряховски суджук“ пред Европейската комисия. Освен прочутия деликатес фирмата има около 60 вида асортимент, сред които еленски бут, няколко вида суджуци, сушеници, петрохани, наденици, филета, пастърми и т.н.

„Стремим се през месец – два да пускаме на пазара нови серии, за да сме на ниво“, казва Христов, а продуктите на фирмата от години се харесват в Германия, Белгия, Холандия и др. Фабриката, която е 12 000 кв. м застроена площ, е оборудвана по всички европейски изисквания и норми и произвежда месечно по около 30 тона суха стока. Обаче капацитетът й е още толкова, не крие Христов. По думите му в момента там работят 60 души, а общо във фирмата, която поддържа търговска и хотелиерска дейност, около 90. Бизнесменът притежава и две ферми за едър рогат добитък – месодайни крави и телета, но за производството си разчита и на внос от свинско месо от Полша, Италия и Испания.

Елена ЧАМУРКОВА

2 коментара за “Eжедневието на първия областен лидер на ГЕРБ Христо Христов

  • 04.04.2017 в 14:57
    Permalink

    Защто не попитате Христо Христов защто не споменава първородната си дъщтеря Десислава Христова която е призната от самия него , само споменава за 3 деца всъщност има 4 деца от 3 жени .Хица много си смешен

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *