13 четения

Аня Сотирова от ОУ „Бачо Киро“ отива на национална олимпиада по физика с максимален резултат

С МАКСИМАЛНИТЕ 30 ТОЧКИ СЕ Е КЛАСИРАЛА ЗА УЧАСТИЕ В НАЦИОНАЛНИЯ КРЪГ НА ОЛИМПИАДАТА ПО ФИЗИКА СЕДМОКЛАСНИЧКАТА ОТ ОУ „БАЧО КИРО“ АНЯ СОТИРОВА. До финала на това състезание тази година са достигнали само 26 деца от цялата страна и 24 от тях са с максимален резултат, обяснява учителката по физика и химия Руска Христова, която е подготвяла Аня.

Още двама нейни възпитаници – Георги Ангелов и Габриела Димитрова, са се класирали съответно на второ и трето място в областния кръг на олимпиадата и също са били номинирани за участие в националните финали, но не са им достигнали точки. В топ 10 на най-добрите физици в тази възрастова група в областта има още трима ученици на Руска Христова, показват резултатите.
САМО ЕДНА ТОЧКА ПЪК НЕ Е ДОСТИГНАЛА НА ДАНИЕЛ ПАШУНОВ, ЗА ДА ОТИДЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ КРЪГ НА ОЛИМПИАДАТА ПО ХИМИЯ. Той също е ученик на г-жа Христова, както и останалите четирима химици – Александра Пътова, Станислав Иванов и Габриела Минчева, които са се класирали на второ, трето и четвърто място на областния кръг. Те също са били номинирани за участие в националния тур, но не са били класирани от арбитражната комисия, която проверява втори път тестовете от състезанието.

ЖАРА ЕЛЕНСКА Е ДРУГОТО ДЕТЕ, С КОЕТО РУСКА ХРИСТОВА ТАЗИ ГОДИНА СЕ ГОРДЕЕ. Жара е първа на областната олимпиада по астрономия във възрастовата група 5-6 клас. По този предмет обаче национален кръг няма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!