54 четения

Започва международното изложение „Културен туризъм 2017“

70 БЪЛГАРСКИ И ЧУЖДЕСТРАННИ ИЗЛОЖИТЕЛИ УЧАСТВАТ В МЕЖДУНАРОДНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ „КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ 2017“. Събитието се провежда за 14-и път във Велико Търново, започва днес и ще продължи до 8 април 2017 г. Министърът на туризма в служебното правителство Стела Балтова ще присъства на откриването.

На щандовете в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ нови и популярни дестинации за културен туризъм ще представят посолствата на Азербайджан, Бразилия, Виетнам, Палестина, ЮАР, както turizum (2)и градовете – партньори на Велико Търново: Брага (Португалия), Бурса (Турция), Охрид (Македония), Серес (Гърция), Хаен (Испания), много туроператорски и тур агентски фирми. Основна тема в дискусионната част на изложението са темите, свързани с дигитализацията на културно-историческото наследство. В рамките на форума ще се проведе третата научна конференция с международно участие „Културно-историческо наследство: опазване, представяне, дигитализация”. На дигитализацията на туристическите дейности ще е посветена и кръгла маса, организирана от Министерство на туризма. Фокусът на дебатите ще е националната рекламна програма за дигитален маркетинг на туризма, единна интерактивна платформа и мобилно приложение I Love Bulgaria и партньорствата в създаването и поддържането на базата данни за туристическите ресурси.

На 7 април експерти от шест държави ще представят успешни практики за културен туризъм в селските райони и ще проведат обучение с работещи в сферата на туризма и образованието у нас.

turizumВ рамките на МТИ „Културен туризъм 2017“ ще се проведе и XIII международен фестивал на туристическия филм „На източния бряг на Европа“ за филмови и телевизионни продукции, популяризиращи туристически забележителности, и национален конкурс „Чети и пътувай” за специализирани печатни и онлайн издания на туристическа тематика.

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!