65 четения

На язовир „Ал. Стамболийски“ ИАРА глобява доброволци вместо бракониери

„Вместо да се бори с бракониерите, Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) глобява доброволците, които всъщност й вършат работата“, алармираха вчера от Централната рибноопазваща организация (ЦРОО). Скандалните събития се случили на 4 април на язовир „Александър Стамболийски”. Доброволците от ЦРОО твърдят, че са направили нощна проверка на язовира. Осемте души намират заложена бракониерска мрежа и се обаждат на спешния телефон 112, за да информират за случая. От централата ги попитали дали имат нужда от помощ, но доброволците отговарят, че няма нужда. След това изваждат живата риба и я пускат обратно във водата. Мъртвата риба (десетина морунажа) оставят на брега, след което нарязват и започват да изгарят мрежата.

В този момент пристигат инспекторите от ИАРА – Габрово, и съставят актове на доброволците. Аргументът е, че при тях имало риба. Освен това взели жива риба и си тръгнали, разказват още потресените доброволци от Павликени, които са описали случая и в официални жалби. Заради слабата работа на ИАРА и неспособността на агенцията да се справи с бракониерите риболовците вече се стягат за голям протест на 22 април в различни градове. Замисълът на протестиращите е да бъдат блокирани някои от централните артерии на републиканската пътна мрежа, за да се чуе най-сетне гласът на риболовците.

Н. ГЕОРГИЕВА

3 коментара за “На язовир „Ал. Стамболийски“ ИАРА глобява доброволци вместо бракониери

 • 06.04.2017 в 17:05
  Permalink

  И си задавам въпроса за кого работят тия нещастници?

  Отговор
 • 06.04.2017 в 17:37
  Permalink

  Ми нали са вързани с бракониерите и те, защо мислите толкова години никой не ги закача и си правят каквото си искат ??? Няма да се оправим скоро, мафията си има държава в тая страна ….

  Отговор
 • 06.04.2017 в 21:41
  Permalink

  Аз лично съм свидетел че щом тръгнат на проверка вътрешен човек от агенцията предопреждава дългогодишните бракониери които само това работят по жиесемите.Тази агнция трябва да се разформирова.Служителите и са само за пандиза заедно с бракониерите.Но за съжаление цялата ни държава е мафиотска!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!