5 четения

40 издателства идват за Фоайето на книгата във Велико Търново

40 ИЗДАТЕЛСТВА ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ЩЕ УЧАСТВАТ В КНИЖНИЯ БАЗАР „ФОАЙЕ НА КНИГАТА“, ЧАСТ ОТ МЕЖДУНАРОДНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ „КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ“, което започва във Велико Търново в четвъртък. Търновци ще могат да видят около 400 нови книги, излезли от печат през последните шест месеца. Организатор на базара е Регионална библиотека „П. Р. Славейков“ с финансовата подкрепа на министерството на културата, „Лактима Балкан” и „Кроношпан”.

„Те ни предоставят около 10 000 лв., които ще използваме за закупуване на 700 тома нови книги от всички издателства“, каза директорът на библиотеката Иван Александров. Около 300 тома ще обогатят фонда на най-голямата читалня в областта, а останалите ще бъдат дарени на по-малките библиотеки във Велико Търново и близките селища. В рамките на тридневния форум ще има промоции на три нови книги, ще бъде открита и една изложба.

За първи път пред публика ще бъде представен новият научен сборник на историка от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ проф. Пламен Павлов. Издателство „Фабер“ ще представи монографията на д-р Теменуга Георгиева „Българската етнография в периода 1878 – 1944“, която е съвместно издание с Регионалния исторически музей. Издателство „Новата цивилизация“ – София, ще представи творчеството на управителя Атанас Панчев и ще прожектира филма „Корени на духовността“ на адвокат Мариана Праматарова. Във фоайето на библиотеката ще бъде подредена изложбата „Лицето на ромите“, посветена на Международния ден на ромите. Част от съпътстващите прояви е и ретроспективната експозиция „Цялото познание в една книга“ с издания на „Българска енциклопедия“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!