Игра. Търновци ще търсят пътешественик, скрит в потайностите на града

ПЪРВАТА ПО РОДА СИ ИГРА „В ТЪРСЕНЕ НА ПЪТЕШЕСТВЕНИКА – ИЗ ТЪРНОВСКИТЕ ПОТАЙНОСТИ” ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В СЪБОТА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Играта е идея на телевизия GOtv и в нея главният „скрит“ обект ще бъде Вилиан Стефанов. Той е пътешественик, роден е в Смолян и е сред участниците на борсата „Културен туризъм“ тази година.

Пред Туристическия информационен център „Царевград Търнов” трябва да се съберат всички, които искат да се пробват в предизвикателството. Търсенето започва в 11 часа. „Всички ще получат мой шарж, за да знаят долу-горе как изглеждам и ще трябва да ме намерят. Когато някой стигне до мен, трябва да ми зададе въпрос, нещо като парола, на който аз отговарям по определен начин. Така ще разбера, че това са участници в играта, а не просто хора, които ме познават и искат да си побъбрим“, казва Вилиан.

За да стигнат до него, участниците ще трябва да се справят с няколко логически задачи, които още са тайна. Тайна са и малките приключения, които организаторите са приготвили за безстрашните играчи.

Вилиан ще участва в Международната борса „Културен туризъм” и фестивала „На източния бряг на Европа”, където ще представи част от своите видеодневници – кратки 15-минутни филми за приключенията му от миналото лято, когато в продължение на 25 дни успява да обходи България от юг на север. Срещата с него е на 6 април в 15,30 часа в Изложбените зали. Тогава той ще разкаже на любопитните си гости как е прекосил пеш 460 км и как е преминал с каяк разстоянията по реки и язовири. За гръмотевичните бури, които е преживял, за това как е оцелял само на горски плодове. Видеодневниците на Вилиан Стефанов се излъчват по телевизия GOtv.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *