8 четения

На Лазаровден – състезание, на Цветница – почистване край язовир „Йовковци“

Риболовци от градовете Елена, Велико Търново и Горна Оряховица инициират почистване на бреговете на язовир „Йовковци“. За ден на тази чудесна идея е определен 9 април, неделя. Сборният пункт е на Вълчовския ръкав на язовира, началото е от 9 часа.

Община Елена подкрепя инициативата и ще окаже съдействие за извозване на отпадъците от фирма „Глобъл Клинър“, с която има сключен договор за сметосъбиране и сметоизвозване.

Почистването на бреговете на водното езеро по инициатива на риболовците е за пета поредна година. Те споделят, че ефекта от нея е видим и намаляват хората, които безразборно изхвърлят отпадъци край язовира.

На Цветница ще има почистване, а на Лазаровден общината в Елена организира традиционното състезание по риболов. В него могат да участват и деца, и възрастни, стига да имат риболовни билети. Записването, което става в общинската администрация, вече започна, жребият ще се тегли в съботния ден от 8.30 ч. Освен за най-много уловена риба награди ще има за най-голяма и най-малка йовковска риба.

Мария СИМЕОНОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *