7 четения

Търновски ученик спечели състезание по пещерно ориентиране

ЗЛАТЕН МЕДАЛ И ГРАМОТА СПЕЧЕЛИ ВЪЗПИТАНИКЪТ НА ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ „Д-Р ВАСИЛ БЕРОН“ АЛЕКСАНДЪР ПЕТРОВ ОТ СЪСТЕЗАНИЕТО ПО ПЕЩЕРНО ОРИЕНТИРАНЕ, което се е провело в пещера „Орлова чука“.
Александър, който е ученик в 12 клас, е показал най-добро време в своята група, в която е мерил сили с ученици от 9 до 12 клас. Тийнейджърът е успял да измине цялото разстояние в пещерата и да се върне на изхода й само за 1,50 минути.
Освен това Александър е участвал извън класирането и в другите две възрастови категории – при студентите и при пещерняците, и там също е показал най-добро време.
Александър е член на единствения в региона ученически спелеоклуб „Рафаел Попов“, който съществува благодарение на Евгени Коев в търновската гимназия. Клубът се е представил в състезанието с четирима свои състезатели. Най-малкият от тях – осмокласникът Цветомир Димитров, се е оказал и най-младият участник в състезанието и е получил грамота за това.
Повече от 40 ученици, студенти и пещерняци от Велико Търново, Русе и Две могили са участвали в спортната надпревара, която е възстановена след 40-годишно прекъсване. Организатори са пещерните клубове към студентското туристическо дружество „Академик” – Русе, ТД „Приста“, Община Две могили и стопаните на „Орлова чука”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!