5 четения

Велико Търново и Брага ще развиват партньорството си

ЗАМ.-КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ГАНЧО КАРАБАДЖАКОВ СЕ СРЕЩНА С АНТОНИО БАРОСО – ПРЕДСТАВИТЕЛ НА КМЕТА на португалския град Брага.

Ганчо Карабаджакав запозна госта с възможностите, които Велико Търново предлага за партньорство и за съвместни проекти в областта на изкуствата, културата, науката и образованието, в туризма и бизнеса. Коментирани бяха перспективи за партньорство и между университетите и академичните общности на двата града.

Зам.-кметът предложи сътрудничеството между Велико Търново и Брага да стартира с взаимни гостувания на малки групи творци със свои произведения. Така ще бъде насърчено партньорството между двата града в областта на съвместните културни проекти.

Гостът от Брага подчерта, че е впечатлен и удовлетворен от представянето по време на международното изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново. Той оцени събитието като много добра възможност за презентиране на високо ниво и пред професионални общности богатите възможности, които Брага предоставя в областта на туризма.

Португалските партньори са готови да споделят опит с Велико Търново в развитието на стартъп и стимулирането на множество млади хора да основат, стартират и развиват свои компании.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *