98 четения

Гергана Пенова направи хранилки за птици във формата на макове

25 АЛЕНИ МАКА УКРАСЯВАТ ВХОДА НА ПАРК „МАРНО ПОЛЕ” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Маковете са изработени от Гергана Пенова, която ръководи курса по керамика в Младежкия дом в старата столица. В петък след обяд тя и нейните възпитаници монтираха маковете, които са високи 1,20 м и са с големина на човешка шепа. Маковете са разцъфнали, за да може в тях винаги да има храна за птиците.

Преди около година Гери Пенова и нейните ученици направиха керамични гълъби и ги монтираха по дърветата около Държавната художествена галерия „Борис Денев”. От 12-те птици обаче оцеляха само две. Останалите са откраднати и изпочупени. „Въпреки това отношение искам да науча децата да обичат изкуството и да създават изкуство, особено когато това ги прави щастливи. Надявам се те да не се откажат да творят и да помогнат постепенно този град и парковата му среда да стават още по-привлекателни”, казва Гери Пенова.

Тя е избрала празника Цветница, за да монтира маковете, а и в този ден точно преди година тя се е простила със своята учителка в керамиката Татяна Върбанова.

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

Един коментар за “Гергана Пенова направи хранилки за птици във формата на макове

  • 10.04.2017 в 14:52
    Permalink

    Прекрасно изглеждат. Дано оцелеят. Незнам защо повече хора рушат отколкото създават. Вместо всички да се обединят и направят пространствата около къщите си красиви и цветни картинки.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!