Два златни медала и норматив „А“ за световно за Антъни Иванов в Прага

С два златни медала стартира Антъни Иванов на силния турнир „Мултинейшънс“ в Прага. В Чехия великотърновският талант покри и норматив „А“ за участие на световното първенство за мъже в Будапеща, подобри и два национални рекорда. При юношите до 17 години нашето момче победи на 50 метра бътерфлай с време 24,31 секунди. Постижението е нов национален рекорд и покрит норматив „Б“ за шампионата в Будапеща.

На 200 метра бътерфлай Антъни Иванов спря хронометрите на 1:56,72 минути, с което покри норматив „А“ за първенството на планетата за мъже, нещо което не се е случвало от 23 години, когато Денислав Калчев се състезава във финала на 100 м бътерфлай в Рим’94. Предишното върхово постижение на Антъни в дисциплината бе от европейското за юноши в Унгария през миналата година на 8 юли, когато с 1:57,11 мин. стана вицешампион.

На турнира в Прага плува още един великотърновец – Любомир Епитропов. В първия си старт на 200 метра бруст състезателят на КПС „Етър 2000“ се нареди на четвърто място с време 2:19,27 мин. Вчера Епитропов плува и на 50 и 100 метра бруст, а Антъни стартира на 100 м бътерфлай.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.