9 четения

Какво да очаква старата столица след визитата на посланиците на Румъния и Пакистан

ДА БЪДЕ РАЗРАБОТЕН СЪВМЕСТЕН ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТ „БЪЛГАРИЯ – РУМЪНИЯ“ обсъждаха на работна среща посланикът на северната ни съседка Йон Гъля и зам.-кметът на Велико Търново Георги Камарашев.

Негово Превъзходителство Йон Гъля предложи двете държави да бъдат представяни в един пакет на туристите, които идват от по-далечни страни. По този начин те ще имат възможността да се запознаят с два народа и две култури в рамките на практически едно и също пътуване. Близките разстояния и богатството на културно наследство в двете страни ще предизвика интерес сред много туристи, мотивира се румънският дипломат.

Посланик Гъля изрази прекрасните си впечатления от старата столица и заяви, че е силно впечатлен от мащаба на международното изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново. Той оцени високо предимствата, които дават както стратегическото разположение и добрите комуникационни възможности на Велико Търново, така и социално- икономическите параметри на града и общината.

Посланикът на Пакистан също имаше работна среща с Георги Камарашев. Двамата обсъдиха възможностите за сътрудничество между Велико Търново и град в Пакистан със сходен профил – с богато културно-историческо наследство и културен календар, образователен, икономически и туристически център.

Посланик Хашми изрази добрите си впечатления от старата българска столица и обяви, че ще съдейства за насърчаване на българо-пакистанското партньорство във всяка една сфера – икономика, образование, култура, бизнес и туризъм.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *