52 четения

От любовна мъка търновка стопи 20 килограма и стана Мис Копенхаген

Михаела Симеонова извая тяло и превърна себе си в еталон за подражание

Отхвърлена от един и оценена от хиляди други се оказа 24-годишната Михаела Симеонова, родом от старата столица. Младата болярка доказва, че в живота всяко зло е за добро и не бива да се гледа назад в миналото. Блондинката преживява любовно разочарование, което я превръща в съвсем нова личност и тялом, и духом. Смъква цели 20 килограма и то без помощта на фитнесинструктор и диетолог, открива ново хоби, което пък изцяло променя живота й. Днес Михаела води курсове по аеробика в Дания и пътува из цялата страна, за да помага на жени с наднормено тегло.

Бившият приятел на 24-годишното момиче й изневерил преди 3 години и това я тласнало да потърси утеха в нова обстановка. „Имахме много дълга връзка, в която само аз правех компромиси. Винаги се срамувах от това, че съм закръглена и един вид се чувствах късметлийка, че той е обвързан с мен. След като узнах, че има паралелни отношения и с друга, реших да прекратя всичко между нас”, споделя Михаела. В Дания живеели голяма част от роднините й по бащина линия, затова избрала да отиде именно там.

„В чужбина е по-лесно да започнеш здравословен живот, защото там почти всички го практикуват. Избрах да се храня с екологично чиста храна и да откажа цигарите. Записах се на фитнес и при последното ми стъпване на кантара стрелката показваше 70 кг. Сега тежа 50”, казва тя.

Първоначално ходела на фитнес два пъти в седмицата, като постепенно увеличила тренировките на пет. В менюто й присъствали основно плодове, зеленчуци, ориз, овесени ядки и пилешко месо, а склонността към газираните напитки била изкоренена. За шест месец Михаела загубила 20 кг от теглото си.

„Няма по-голямо удовлетворение от това сам да виждаш резултата от усилията си. Чувствам се като преродена. Спортът ми помогна да преживея любовната мъка и да се почувствам добре в кожата си”, твърди 24-годишната търновка.

И макар външно да изглеждала съвсем различно, все още страдала от ниско самочувствие. Нейните братовчедки решили да й помогнат да се справи и с това, ето защо, без тя да знае, я записали да участва в конкурса „Мис Копенхаген 2016”. Първоначално много се противила и категорично отказвала да участва, но в крайна сметка склонила и поела риска да преследва новото си Аз.

„Никога не съм проявявала интерес към конкурсите за красота. Подобни прояви ми се струваха само за красиви, слаби момичета, а аз винаги съм чувала шеги за теглото си. След като смъкнах 20-те килограма обаче, осъзнах, че вече и аз се вписвам в такъв тип надпревари. Естествено, беше ми нужно известно време, за да свикна с тази мисъл и да се явя на конкурса”, обясни Михаела. Макар че не очаквала изобщо да бъде забелязана от журито и публиката, нейната външност предизвикала бурни аплодисменти и одобрение. Дефилирала с официална рокля, бански и спортно облекло. В крайното класиране се озовала на второ място, а вотът на присъстващите й отредил наградата „Фаворит на публиката”.

Малко след конкурса се записала на курс по аеробика, защото изпитала нужда да опита нещо ново. „Интензивността на този тип тренировки ми допадна изключително много. Бързо напредвах и станах редовен посетител. Инструкторката беше впечатлена от хъса и интереса ми и ми предложи работа. Няколко месеца по-късно станах нейна помощничка”, разказа търновката.

От 2017 година Михаела води и групи по аеробика, а веднъж месечно провежда курс и в други градове в Дания. Казва, че е щастлива в кожата си и планува един ден да се върне във Велико Търново и да отвори своя зала за тренировки. А относно любовта – вярва, че подходящият човек сам ще я открие и оцени заради всичко, което е тя самата.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!