12 четения

Раздадоха наградите във фолклорното надиграване „Букет от ритми“

КЛУБЪТ ЗА ХОРА И НАРОДНИ ТАНЦИ „РЕСЕНСКИ ЯПРАК” ОТ СЕЛО РЕСЕН ГРАБНА СПЕЦИАЛНАТА НАГРАДА НА КМЕТА НА ПАВЛИКЕНИ инж. Емануил Манолов от второто издание на фолклорното надиграване „Букет от ритми“. Танцьорите получиха плакет, диплом и парична премия.

Танцов клуб „Аглая” от Шемшево е победител в първия етап на надиграването – „Автентично хоро”. Победителите си тръгнаха с купа, диплом и хранителни продукти от магазини „Браво”. На второ място е фолклорен клуб „Луди млади” от Полски Тръмбеш, а трети са танцьорите от група „Гъмзовяни” в Сухиндол.

В конкурса за хореографска разработка първи са танцьорите от Полски Тръмбеш, следвани от танцов клуб „Аглая” и танцов клуб „Търновград” от старата столица. Търновските танцьори са победители в конкурса „Надиграване по четворки”. За отличното си представяне те са получили купа, диплом и парична премия, осигурена от „Хайпро България” ООД. Наградата за най-добро ансамблово изпълнение отиде при фолклорен клуб „Луди млади” от Полски Тръмбеш, паричната премия за тях беше осигурена от Даниела Стилянова.

Корен павликенски рози получи всеки участник във второто издание на фолклорното надиграване „Букет от ритми“, което се проведе в Павликени. Жecта направиха организаторите – Община Павликени, народно читалище „Братство-1884“, хореографите Пeтя Пeтpoвa и Гepгaнa Димитpoвa и мecтнaтa кoмиcия зa бopбa c пpoтивooбщecтвeнитe пpoяви нa мaлoлeтнитe и нeпълнoлeтнитe в Пaвликeни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!