19 четения

Шемшево се размина с тенискомплекса

Кметът Кирил Ангелски: „Имаше противници на идеята, човекът вече не иска да инвестира в общински земи“

ИНВЕСТИТОРЪТ, КОЙТО ИСКАШЕ ДА ПРАВИ ГОЛЯМ ТЕНИСКОМПЛЕКС НА ОБЩИНСКИ ЗЕМИ В ШЕМШЕВО, СЕ Е ОТКАЗАЛ, СЪОБЩИ КМЕТЪТ КИРИЛ АНГЕЛСКИ. „Човекът не иска да влага средства, след като има противници на начинанието. Нормално е да се откаже. Общината няма да получава наеми. Съществува минимална възможност той да купи частни земи, но наследниците са много и процедурата е по-сложна. Допълнителни трудности създава и липсата на комуникация заради съборения мост. За жалост, една такава благородна идея срещна отпор“, обясни местният управник. Преди два месеца бизнесменът Парашкев Димитров поиска 6 дка от общо 8 дка парк с множество дървета в самия център, за да направи кортове и частно тенисучилище, както и заведения. Срещу правата върху обширната площ той трябваше да дава по 480 лв. месечен наем. Именно ниската цена и посягането върху парка обаче поляризира мненията и в крайна сметка бе решено кортове да има, но да се прецизира мястото. Не помогна и обещанието на предприемача да направи като бонус и съблекални за близките футболни терени, които общината направи в селото. Заради спортното съоръжение се проведе и първият местен референдум, на който се сблъскаха противници и подкрепящи идеята, но в крайна сметка заради отрицателните мнения инвеститорът се е отказал от общинската земя.

С. МАРИНОВ

2 коментара за “Шемшево се размина с тенискомплекса

 • 10.04.2017 в 13:56
  Permalink

  Това е чудесна новина. Не си давайте земята за дребни стотинки на „инвеститорите“.
  Инвестирайте единствено в озеленяване, паркове и незастроени зони, ако искате да вдигнете качеството на живот и себестойността на земята и имотите си.
  „Инвеститорите“ в България са прости строители и крадци. След тях обикновено остава само мизерия и грозни строежи.
  Строителството на увеселителни и спортни съоръжения е един от най-честите начини за лесно и евтино сдобиване със земя и застрояване, от което няма оттърване.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!