39 четения

Търновски фотограф победи в международен конкурс

ТЪРНОВЕЦЪТ ГЕНЧО ПЕТКОВ ГРАБНА ГОЛЯМАТА НАГРАДА В МЕЖДУНАРОДЕН ФОТОГРАФСКИ КОНКУРС Voubs International Photography Awards 2016. Преподавателят по фотография във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ се е преборил за приза в конкуренция с 592-ма други фотографи от цял свят. За снимките на търновеца са гласували десетки хиляди потребители и деветчленно международно жури. Статуетка „Златен Voubs“ и премия от 5000 евро е получил Генчо Петков на тържествена церемония.

Фотографът е участвал с няколко свои снимки в различни категории на световното състезание. Една от тях е на тема „Храна”, другата е кадър от снежно Велико Търново.

Генчо Петков е от Велико Търново. Преподавател е по дигитална фотография във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, артист на Световната федерация за фотографско изкуство (AFIAP) и съосновател на Асоциацията на рекламните фотографи в България. Негови творби са представяни в над 20 държави, между които Германия, Франция, Швейцария, Италия, САЩ, Мексико, Индия, Китай и Ливан.

2 коментара за “Търновски фотограф победи в международен конкурс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!