5 четения

Унгария чака наш трафикант за съд, превозвал бежанци в хладилна камера

Унгарското правосъдие чака наш трафикант на мигранати, за да го съди, след като е бил обявен за издирване. 36-годишният Николай бе спипан в Свищов миналата седмица и оставен зад решетките. В момента Окръжна прокуратура внесе в съда искане за образуване на съдебно производство по Европейската заповед за арест срещу нашенеца.

Николай е бил обявен за международно издирване с Европейска заповед за арест от Районния съд в гр. Кешкемет, Република Унгария, през миналата година за трафик на хора и участие в организирана престъпна група, която продължително време е превозвала нелегално мигранти в посока Западна Европа.

Срещу заплащане и по поръчка на свои съучастници, в качеството на шофьор на камион „Мерцедес“ с хладилна камера, от района на сръбско-унгарската граница нашенецът транспортирал 50 души нелегално влезли афганистански мигранти до територията на Австрия. Пак срещу пари и по поръчка съзнателно регистрирал на свое име лекотоварен автомобил ван „Ивеко Дейли“ и товарен автомобил „Мерцедес Атего“, за да могат неговите съучастници в престъплението да превозят с тях на територията на Германия нелегални мигранти. Предстои съдът в старата столица да се произнесе по искането за предаване на лицето на унгарските власти.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!