3 четения

Великденски изненади за еленчани и техните гости

Великденската програма в община Елена започна от вторник вечерта с голям празничен концерт на читалище „Напредък“. В програмата участваха с чудесни изпълнения читалищни състави, а също и гостуващи таланти. С най-светлия християнски празник бе свързана и съвместната инициатива на градското читалище с Единния казашки съюз „Вземете своята Библия“. Преди концерта всеки желаещ получи за подарък Книгата на книгите, която отнесе в своя дом за светлия празник.

Община Елена и Градската библиотека избраха Великден за начало на акцията „Да дарим детска книга“, с която се присъединяват към кампанията на Сдружение за градски читални и фондация „Глобални библиотеки – България“ , подкрепена от фондация „Детски книги“. Целта е да се провокират гражданите да дарят 1000 стойностни детски издания в периода между двата големи книжни празника през месец април за възраждане на читалищните библиотеки.

На Велики четвъртък в Бакаловата къща отваря врати пъстра великденска работилница. Деца ще боядисват и изписват яйца, а с най-хубавите ще участват в изложба на Великден. Тя ще бъде уредена в архитектурно-историческия комплекс „Даскалоливница“ и е част от програмата, чието начало в неделя е от 11 часа. Малчуганите ще се състезават за най-здраво великденско яйце. Организаторите от общината са подготвили почерпка с над половинметрови козунаци, производство на сладкарската работилница на Роза Въчкова. За всички, които носят ритъма на танца в сърцата си, ще има великденско надиграване.

Мария СИМЕОНОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!