6 четения

Даниел Панов заведе български кметове на работно посещение в Осло

КМЕТЪТ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО И ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА НАЦИОНАЛНОТО СДРУЖЕНИЕ НА ОБЩИНИТЕ ДАНИЕЛ ПАНОВ ръководи серия от разговори за сътрудничество между местните власти от България и Норвегия. Делегация от сдружението начело търновския управник бе на работно посещение в Осло, където проведе над 15 срещи с цел насърчаване на двустранните контакти.

25 кметове на общини, ръководството на НСОРБ и експерти от сдружението бяха приети от председателя на Управителния съвет, регионални директори и ключови експерти на Норвежката асоциация на местните власти. Обсъдени бяха конкретни нови проекти, които да бъдат реализирани съвместно с ресурси от финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (2014 – 2020).

Набелязаните области за сътрудничество са в сферите на местното икономическо развитие и борбата със случаите на социално неравенство, енергийната ефективност, опазването на културно-историческото наследство, подобряване качеството на атмосферния въздух и опазването на околната среда.

Партньорите от Норвегия представиха водещи практики за използване на технологиите в грижите на хората с увреждания и възрастните – телемедицина, създаване на „умни“ жилища и софтуерни приложения, които значително подобряват качеството на живот.

Един коментар за “Даниел Панов заведе български кметове на работно посещение в Осло

  • 12.04.2017 в 17:28
    Permalink

    Пък знаете къде да се заметете. Дано сте видели нещо полезно да взаимствате за града.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!