29 четения

Италианец предлага за продажба златни обувки

Антонио Виетри предлага за продан обувки, обшити с 24-каратово злато, предаде Франс прес. Обувките, произведени от този установил се в Торино занаятчия, са предназначени най-вече за клиенти от страните от Персийския залив.
„Сини или черни кожени мокасини, чиято горна част е от злато – линията обувки за мъже бе лансирана през 2016 г. след 8-месечни изследвания и експерименти – поясни Виетри. – Това са първите обувки от 24-каратово злато в света.“. Малките ивици злато са зашити на ръка.
„Особеното при тези обувки, е, че златото не е просто положено върху тях – отбеляза Виетри. – То е неделима част от обувката, пришито е към кожата й. Трудността бе свързана с намиране на баланс между резистентността на златото и еластичността на обувката, тъй като целта си оставаше обувките да са удобни за носене. Ако обувката е прекалена лека, златото се огъва. А ако е прекалено тежка, носенето й причинява болка.“
Той увери, че възнамерява тази година да пусне също линия златни обувки за жени.
Всеки чифт обувки, за чието производство са нужни 230 грама злато, е уникален. Те са създадени по мярка след цялостно изследване на краката на бъдещия им притежател, направено с 3D скенер.
Цената на чифт мъжки обувки може да достигне 25 000 евро, а на чифт обувки от линията за жени – 30 000 евро. Цената включва доставката с хеликоптер. Обувките пристигат поставени върху въглавнички в черна лакирана кутия.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!