Кметът на Козловец: „Повече няма да играем с отбора на Ресен“

„Земеделец“ – ФК „Ресен 2012“ 2:4

С човек по-малко на терена в Козловец ресенци стигнаха до победа и трите точки. Стотина зрители гледаха оспорван мач, преминал през обрати. Още в 3-тата минута гостите поведоха с 0:1, след като лошо отбита топка попадна в Красен Каравелов и той не пропусна да вкара. В 19-ата контратака на ресенци бе завършена от Стефанов с точен удар за 0:2. Домакините се върнаха в мача почти веднага, тъй като удар на Росен Петков от 25 метра намери целта за 1:2. Втората част тръгна с натиск на козловчани, донесъл им изравнителен гол в 59-ата минута, отбелязан от Галин Георгиев в разбъркване. Седем минути по-рано Павел Гицов от състава гостите обиди рефера Велизар Генчев и получи червен картон, оставяйки тима си в намален състав. По време на разправията Гицов успя и да скъса фланелката на съдията, което доведе до прекъсване на срещата. На терена са влезли и зрители от Ресен, пише в докладите на длъжностните лица.

„Случилото се е недопустимо. В клуба взехме решение догодина да не играем с „Ресен 2012“ нито на техен, нито на наш терен. Да им присъждат директно шест точки. Ние излизаме да играем футбол, не да се плашим и обиждаме. Не може техни привърженици да ругаят 70-годишни хора на нашия стадион“, коментира кметът на Козловец и двигател на футболния клуб Борис Велев.

Въпреки че останаха в намален състав, до края на мача ресенци вкараха два гола. Отбеляза ги играещият президент на отбора Любослав Димитров. В 70-ата минута той бе точен от шестнайсетия метър, а в 89-ата при центриране от корнер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *