112 четения

Млада жена опита да се самоубие с нож, след като се уплаши да скочи от Стамболовия мост

Шуменката оцеля благодарение на животоспасяваща операция на лекарите от областната болница

ЛЕКАРИ ОТ ОБЛАСТНАТА БОЛНИЦА „Д-Р СТЕФАН ЧЕРКЕЗОВ” СПАСИХА МЛАДА ЖЕНА СЛЕД ЖЕСТОК ОПИТ ЗА САМОУБИЙСТВО. Жената оцелява благодарение на бързата реакция и животоспасяваща операция на медиците. 36-годишната жена, която е от Шумен, решава да сложи край на живота си и избира за това едно от емблематичните места в старата столица – Стамболовия мост, който има печална слава като място, избирано от самоубийци. Случката се разиграва на 3 април късно вечерта. Жената дори преминава перилата на моста, след което се отказва и се връща обратно. Твърдо решена да сложи край на живота си, взима един от трите ножа, които носи със себе си, и избира този с най-дългото острие, пробождайки се в областта на черния дроб. За щастие, жената е откарана веднага в търновската болница, където постъпва в 22,30 часа, а малко след това е вкарана за спешна операция.

„Самата операция продължи около 2 часа и половина, травмата бе много тежка, тъй като острието на ножа бе засегнало левия лоб на черния дроб на пациентката”, обясни д-р Николен Стойнов – началник на Втора хирургия в областната болница, който я оперира. В залата с него е и анестезиологът д-р Стоян Владински. След края на операцията пациентката е настанена в реанимацията, а след като състоянието й се стабилизира, е преместена във Втора хирургия. Жената все още се възстановява и предстои да бъде изписана. Все още не е ясно какви са причините за решението на младата жена, която не е семейна и се предполага, че става въпрос за любовна драма.

Това е поредният случай, с който се сблъскват търновските лекари. В началото на януари тази година лекарите спасиха 18-годишно бременно момиче, направило опит за самоубийство. Момичето, което бе в напреднала бременност, погълнало купчина лекарства за високо кръвно, обезболяващи и сънотворни само дни след рождения си ден заради любовно разочарование. Девойката постъпва в болницата в много тежко състояние и изпада в кома, но благодарение на бързата реакция на акушер-гинеколозите д-р Албена Паньова и д-р Огнян Цонев, неонатолога д-р Маргарита Кирчева и анестезиолога д-р Сибила Маринова животът на майката и бебето бяха спасени.

Весела БАЙЧЕВА

Един коментар за “Млада жена опита да се самоубие с нож, след като се уплаши да скочи от Стамболовия мост

  • 13.04.2017 в 12:01
    Permalink

    Искам да кажа на търновските лекари, че има една болница в Севлиево,“Акта медика“ се казва, това е супер болницата в централна България,правя изключение за д-р Толеков,смятам, че той заслужава адмирации,на бих желал да се налага да ми спасяват живота в търновската болница.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!