110 четения

От земеделски производител и животновъд Диана Йорданова става търсена певица

САМОУКАТА ПЕВИЦА ДИАНА ЙОРДАНОВА ИЗБРА ДА РАЗВИВА ПЕВЧЕСКАТА СИ КАРИЕРА, СЛЕД КАТО ИЗПРОБВА РЕДИЦА ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА. 40-годишната майка на три деца е родена в Бяла, но живее и работи във Велико Търново, като близо година вече пее в едно от най-големите заведения в старата столица. Диана и нейната сестра близначка пеят от малки, но не са учили при вокален педагог. Това, че не са изучавали достатъчно часове по солфеж, се оказва препъникамък, за да влязат в прочутото музикално училище в Котел. На прослушването преди години много ги харесали. Оценили слуховите им и гласови качества, но не ги приели. Това обаче не ги спряло по пътя към мечтата и днес двете са реализирани певици. Канят ги по участия, сватби, весели поводи и дори предизборни кампании. Диана работи във Велико Търново, а сестра й пее в заведение в родната Бяла.

ПРЕДИ ДА СЕ ОТДАДЕ НА КАРИЕРАТА СИ, ДИАНА ЙОРДАНОВА ПРОБВАЛА КАКВО ЛИ НЕ. Първо работила в заложна къща, била продавач-консултант, даже пътувала много по света като служител на немска марка автомобили, за да прави презентация както на новите модели, така и на всякакви екстри и нови части, които фирмата произвежда. Тази екзотична професия я отвела в почти цяла Европа, но младата жена признава, че и за миг не се е изкушила да остане трайно в чужбина заради голямото си семейство. Междувременно упоритата дама била за известно време земеделски производител и животновъд. Отглеждала лешници и сама се грижила за 140 прасета в семейната свинеферма.

„ПРАВИХ ВСИЧКО САМА. ЛЕШНИЦИТЕ СА ТРУДЕН И КАПРИЗЕН БИЗНЕС, А АЗ ОТ ЕНТУСИАЗЪМ САМА КОПАЕХ ДУПКИТЕ ЗА ДРЪВЧЕТАТА, сама ги садих и поддържах. Едновременно с това сама съм мляла по два тона дневно фураж, чистих и храних животните. Тогава почти напълно бях забравила пеенето и лъскавите тоалети и по цял ден работих с гумени ботуши“, смее се Диана. В крайна сметка обаче любовта й към пеенето надделява и тя отново се връща в бизнеса. Решава обаче да се грижи сама за кариерата си – тя си е мениджър и продуцент, понеже в миналото си е дълбоко разочарована от музикалните компании. Явявала се е на прослушвания, одобрявали я, обаче после й искали по 1000 лв., за да се обучава. Диана няма добро отношение и към така нашумелите музикални риалити формати. Казва, че и там всичко е нагласено, а победителите често си плащат.

МЛАДАТА ЖЕНА ИЗПЪЛНЯВА ОГРОМЕН РЕПЕРТОАР ОТ СТОТИЦИ, МОЖЕ БИ ХИЛЯДИ ПЕСНИ. Пее всякакви жанрове – фолклор, естрада, рок и джаз, руски, италиански, сръбски, македонски песни. Казва, че напоследък масово българите се връщат към класическата естрада и дори към старите попфолк песни, понеже новите парчета от лекия жанр стават все по-дискотечни и губят автентичност. Руската музика също в последно време много се харесва, а самата Диана много обича да пее фолклорни песни на два гласа със своята сестра. Всъщност почти всички от голямото й семейство, като се съберат, пеят от сърце и винаги е много весело. Голямата й дъщеря, която е студентка, също е пяла в заведение, но вече се посветила на химията. Синът й пее, обаче го е срам, а за малката още не се знае дали има талант, усмихва се многодетната майка. Която пази хигиена на гласа си с това, че нито пуши, нито пие.

„Щастлива съм, че работя нещо, което ме зарежда и ми носи голямо удовлоствие. Прява го с лекота и желание. Аз съм много позитивен човек и гледам винаги напред“, казва уверено Диана.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

Един коментар за “От земеделски производител и животновъд Диана Йорданова става търсена певица

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!