85 четения

Лилия Ангеличева спечели награда в конкурс на МОН

14-ГОДИШНАТА ЛИЛИЯ АНГЕЛИЧЕВА ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО СЕ КЛАСИРА ТРЕТА В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛИ НА ЗАБАВНА ПЕСЕН В ПЛОВДИВ. Състезанието е било организирано от Министерството на образованието и науката, ежегодно е и събира най-добрите деца и младежи на България до 18-годишна възраст.

В Пловдив Лили Ангеличева се е представила с песните „Ти сън ли си“ на Тончо Русев и италианската Se stasera sono qui от репертоара на Джорджия. Освен в музикалното състезание Лили е участвала и в уъркшопа, проведен от Веси Бонева, член на журито на пловдивския конкурс.

След Пловдив тийнейджърката ще участва в големия международен конкурс Euro Stars Festival в Малта. Поканата за него тя е получила лично от директора на конкурса Мартин Дегабриеле на галаконцерта на 14-ото издание на музикалния конкурс „Сребърна Янтра“ във Велико Търново.

В Малта честта на България ще защитава целият отбор на „Сребърна Янтра“, в който са включени още девет изпълнители от различни краища на България. Ръководител на българската делегация е директорът на търновския конкурс „Сребърна Янтра“ Румяна Начева.

Лили Ангеличева пее в студио „Румина“, където преди години с музика започна да се занимава и сестра й Ива Ангеличева, която беше четирикратен носител на стипендия на МОН от същия конкурс в Пловдив. Сега Ива учи музикален мениджмънт в Лондон и само преди месец организира там най-големия фестивал на българската музика.

Сн. личен архив студио „Румина“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *