В Белоградчик за втора поредна година ще се проведе летният фестивал „Опера на върховете“

В Белоградчик за втора поредна година ще се проведе летният фестивал „Опера на върховете – Белоградчишки скали“ като билетите за оперните и балетни спектакли са пуснати в разпродажба. Това съобщават от община Белоградчик. Цените са от 30 до 80 лева за оперните спектакли и от 20 до 60 лева за балетните.
Фестивалната импресия „Вагнер Магура – Богове, Великани, Джуджета, Валкюри“ ще струва 80 лева, като в цената са включени и дегустация на регионално вино от винарска изба „Магура“. Билетите може да се закупят в Туристически информационен център – Белоградчик, във Видин и на касата на Софийска опера и балет (София, ул. „Врабча“ щ1), както и онлайн от сайта www.operasofia.bg чрез системата за разплащане ePay.bg.
1Фестивалът „Опера на върховете – Белоградчишки скали“, е новаторска идея на режисьора Пламен Карталов, като представленията се играят сред Белоградчишките скали. Спектаклите се провеждат в първия двор на крепостта от 20.00 ч., а наред с тях се предлага специално събитие – посещение на пещерата „Магура“ за спектакъла – пърформанс „Вагнер Магура: Богове, Великани, Джуджета и Валкюри“, който трае час и двадесет минути. Тази година любителите на оперното изкуство ще могат да посетят пет оперни и пет балетни спектакъла от 26 юли до 6 август. Първото издание на фестивала се проведе през лятото 2016 година и премина при голям успех.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *