Жителите на Дичин искат ремонт на пътищата до Ресен и Русаля

Младежите от БСП изслушаха проблемите на хората от селото

ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА МЛАДЕЖКОТО ОБЕДИНЕНИЕ НА БСП ПРОВЕДОХА ТРАДИЦИОННАТА СИ СРЕЩА с жителите на село Дичин. В нея участваха председателят на структурата Валерия Дончева, която е и общински съветник, както и заместникът й Красин Каракоцев. В дискусията се включи и кметът на селото Николай Теодосиев, който през 2015 г. бе избран от листата на БСП.

Жителите на Дичин се оплакаха от разбитите пътища от населеното място до Ресен и Русаля. Те припомниха, че в края на миналата година общинският кмет Даниел Панов е дал обещание, че още през ноември ще започне ремонт на засегнатите участъци. Това обаче към момента все още не се е случило. Хората са категорични, че вече не искат градинки, фонтани и цветя, а нормална транспортна връзка. По думите им заради лошите пътища такситата често отказват да идват до селото, автобусите и линейките закъсняват. Жителите припомниха, че и предишният кмет Румен Рашев е дал обещание за ремонт на отсечките и отбелязаха, че лошата инфраструктура гони и инвеститорите от района. Кметът Николай Теодосиев сподели, че в момента кандидатства по „Местни инициативи” и инвестиционната програма. С големи усилия селото ще получи от двете пера общо 23 000 лв. Парите обаче ще стигнат само за 300 метра асфалт.

Друг проблем, за който хората поискаха съдействие от младите представители на БСП, е осигуряване на качествен сигнал от Общинското кабелно радио, от което хората получават информация за случващото се в района. Представителите на Младежкото обединение на БСП зарадваха хората от Дичин с 50 ръчно боядисани яйца и вкусни козунаци.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *