19 четения

Студенти и ученици дебатираха по темата „за” и „против” ядрената енергетика

УЧЕНИЦИ ОТ ПРИРОДО-МАТЕМАТИЧЕСКАТА ГИМНАЗИЯ „ВАСИЛ ДРУМЕВ” И СТУДЕНТИ ОТ КАТЕДРАТА ПО ГЕОГРАФИЯ ПРИ ИСТОРИЧЕСКИЯ ФАКУЛТЕТ НА ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” дебатираха по темата за ядрената енергия. Повод за проведения дебат бе oтбeлязването нa 5 гoдини oт инцидeнтa c ядpeнaтa eлeĸтpoцeнтpaлa във Фyĸyшимa в Япония и енергийната политика на България.

Учениците изучават география на енергетиката като тема от задължителната си подготовка по география и икономика в българското училище. Техните аргументи „за” и „против” бяха поставени на кръглата маса и бяха защитени достойно от отборите, в които участваха заедно и ученици, и студенти. В дебата участваха момчета и момичета, които изучават географията като профилиращ предмет. Техен преподавател е Валентин Ботев. Студентите бяха водени от техния преподавател Тамара Драганова.

В края на дебата журито, съставено от учениците Пламен Миланов, Здравко Стоянов и Николай Дребов, реши, че по-добри в защита на тезата си са били Йоан Белев, Веселин Севов, Вероника Никифорова и Павлин Василев, които бяха категорично против използването на ядрената енергия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *