Академия за родители учреди НУ „Цани Гинчев“ – град Лясковец

Начално училище „Цани Гинчев“ – град Лясковец учреди своя Академия за родители. Мисията й е да подпомага процеса на взаимодействие между училище и родители. Срещите ще са през цялата учебна година и ще са посветени на конкретни теми, свързани с актуални проблеми на училищното образование.
Първата среща се проведе с любезното съдействие и подкрепа на Сдружение „спиритсБългария, Асоциация на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки“. Целта, която са си поставили организаторите на първата среща, е да активират родителите за подпомогане на превенцията на ранната употреба на алкохол и агресивните прояви в училище. В неформална обстановка, извън училище, в крайпътно заведение под формата на свободна дискусия, чрез решаване на казуси и различни игри, педагогически специалисти, родители и представители на неправителствения сектор достигнаха до пътя, който води до успеха, а именно като работят ЗАЕДНО.
„Ти не си като Петър! Има други деца, на които да подражаваш. Това не е единствения модел на поведение“ – този съвет и много други предложения бяха коментирани от родителите на НУ „Цани Гинчев“ в град Лясковец в разрешаване на училищни казуси.
Педагогическите специалисти се чувстват подкрепени от родителите в действията си, свързани с обучението и възпитанието на децата им. Модератори на срещата бяха Иван Пейчев – училищния психолог и Александра Иванчева – представител на Сдружението. В края на срещата всеки получи подарък – Наръчник на учителя и Наръчник на родителя „Малки разговори на големи теми“.
Следващата среща на Академията ще е насочена към набелязването на конкретни мерки за поддържането на позитивна училищна атмосфера.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *