„Движи се и победи, пролет 2017“ стартира на 22 април, походите са до хижа „Божур“, Преображенския манастир и Ксилифор

Три общоградски похода събират великотърновци сред природата през април и май. Инициативите са част от пролетния дял на традиционната кампания „Движи се и победи”, която се провежда за седемнадесета поредна година.

Още тази събота (22 април) жителите и гостите на Велико Търново могат да се включат в първия туристически преход, който е от Владишкия мост в квартал „Асенов” до хижа „Божур”. Походът ще започне в 9,30 ч., пътеките по маршрута са маркирани, осигурени са и водачи на групите от туристи. При нужда от ангажиране на групов транспорт заявки могат да бъдат подавани на телефон 062/635 823.

Вторият етап от общоградската кампания ще бъде на 13 май и включва разходка от старата столица до Преображенския манастир. Началото е в 9,30 ч., стартовите пунктове са два – пресечката на улиците „Александър Бурмов” и „Константин Зидаров” в кв. „Картала” и базата на ТД „Трапезица – 1902”. До Преображенския манастир групите ще достигнат по атрактивна екопътека с осем моста, минаваща покрай два водопада.

Финалът на пролетния дял на „Движи се и победи” е на 27 май и започва с голям поход от Велико Търново до крайградската паркова зона „Ксилифор“. Групите ще потеглят в 8,00 ч. от няколко пункта – църквата „Свети Четиридесет мъченици” в кв. „Асенов”, автобусното обръщало в кв. „Света гора”, с. Арбанаси – югоизточен край, и зоната около телевизионната кула, с. Шереметя. В 10,00 ч. в Ксилифор стартира целодневен спортно-туристически празник с много игри и състезания. Великотърновци ще могат да ловят риба, да карат туристически каяк и байкове, да играят плажен волейбол, бадминтон и шахмат, да стрелят с лък, да се надпреварват в планински велосипеди и др.

Десетки награди очакват включилите се в кампанията.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *