Затворници сами си сглобиха компютри, за да гледат на него порно

Американците Адам Джонсън и Скот Спригс могат да влязат в историята като най-умните затворници, след като от стари части успяха да си сглобят 2 нови компютъра и на тях да гледат порно зад решетките, пише сайтът Гизмодо.
Двамата техничари изтърпявали наказанието си в изправителното заведение на окръг Мариън в щата Охайо. По време на утилизация на стари компютри, те могли да задигнат необходимите им части. Джонсън и Спригс си прокарали и кабел през тавана на килията и могли да го включат към интернет хъб на затвора, като използвали паролата на бивш служител . Получавайки достъп онлайн, те могли да гледат порно. Но високотехнологичните им подвизи отишли още по- далече. Джонсън успял да открадне личните данни на друг затворник и използвал името и социалната му застраховка, за да си поръча пет кредитни карти. Сглобените компютърни устройства били укривани в шкаф.
Благодарение на компютрите съкилийниците записвали порно, музика и сериали на флашки и ги предлагали на останалите затворници. В хард дисковете им били открити множество програми за разбиване на пароли и за кодиране на данни. Те се интересували и от направата на самоделни взривни устройства и на наркотици при домашни условия.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *