Седмичен хороскоп. Прогноза за периода 21 – 27 април

Динамична и напрегната седмица, в която трябва да овладеем емоциите

Здраве: Днес пазете очите и не се претоварвайте, защото всяко психическо натоварване може да ви коства силно главоболие. През уикенда излизайте на чист въздух и се разхождайте сред природата. Избягайте от депресивните състояния и не си внушавайте болести. В понеделник и вторник следете кръвното си налягане. Не стойте дълго време пред телевизора и компютъра. В сряда и четвъртък сте с нисък тонус и ви липсва енергия. Наваксайте за сън, за да си спестите лошото настроение и здравословни проблеми.

Красота и външен вид: Коса: Подходящи дни за подстригване на косите – петък, понеделник, вторник. Растежът се забавя заради фазата на Луната. Неблагоприятни дни: събота, неделя, сряда, четвъртък. Коламаска: Благоприятни дни: петък, понеделник, вторник. Неблагоприятни дни: събота, неделя, сряда, четвъртък. Масажи: Благоприятни дни за лечебни масажи: сряда и четвъртък. Обеци и татуировка: Неблагоприятен ден за поставяне на обеци – петък. Неблагоприятни дни за татуиране на тялото: петък, събота, неделя, сряда, четвъртък. Сауна и парна баня: Всички дни са позволени за тези процедури.

Хранене и диета: Нормализирайте храненето след Великденските празници. Увеличете приема на пресни плодове и зеленчуци под формата на свежи салати. Експериментирайте с ястията. Можете да стартирате своя дългосрочен хранителен режим в понеделник или вторник. Ще го спазвате дълго време и резултатите ще бъдат добри. Лунната диета тази седмица стартира в сряда, 26 април, точно в 15.16 часа с настъпване на фаза новолуние.

Основни звездни аспекти: До сряда Луната е намаляваща и се движи във Водолей, Риби и Овен. В сряда настъпва новолуние в Телец. До новолунието не стартирайте нищо важно. По-добре завършете някои започнати вече задачи. Периодът е благоприятен за завършване на дела. Новите инициативи запазете за след сряда. В Събота Меркурий навлиза в Овен при своето ретроградно движение. Марс също сменя знака си – от Телец в Близнаци. Овладейте емоциите, за да не избликнат като фонтан под формата на дълбоко пазени думи и изрази. Сега двете планети си взаимодействат като кибритената клечка и барута, затова бъдете внимателни. До този момент Марс и Меркурий се движеха в Телец, а той до голяма степен владееше енергиите и не позволяваше своеволия. Сега, разделяйки пътя си, Меркурий в Овен изважда на преден план първичността ни, а Марс в Близнаци не поставя никакви задръжки пред словото и то се лее като река. От друга страна, седмицата е подвластна и на квадратурата между Венера и Сатурн. Двете планети наслагват напрежение във взаимоотношенията на личностна основа. Не сме склонни да се подчиним на по-възрастните и потъпкваме авторитетите, стоящи пред нас. Всичко това би довело до сблъсъци и конфронтации около уикенда, които лесно могат да се овладеят, ако преодолеете първичността и не давате явен израз на емоциите. Работната седмица предстои да е по-благоприятна, стартираща с хармоничен аспект между Меркурий и Сатурн. Сякаш този аспект обира негативизма, насложен през уикенда, и вкарва нещата в ред. В сряда настъпва новолуние в Телец, което ще подпомогне идеите ви да намерят образ в готов продукт. Все пак бъдете внимателни и не се доверявайте изцяло на обещания за бързи печалби. Всичко с времето си.

ОВЕН

Деликатен период

Предстои ви деликатен период. На ръба на сериозно избухване ви поставят множеството обстоятелства, на които станахте подвластни в последните няколко седмици. Желанието ви да направите една важна и всеобхватна промяна сякаш всеки път се сблъсква с невъзможност да я сторите. Налага се и този път да отложите намеренията си. Движението на Марс в Близнаци предупреждава да анализирате повече живота си и да говорите само след като сте сигурни в информацията, която искате да предоставите. Меркурий навлиза в знака ви. Прави ви словоохотливи, но бъдете внимателни какво говорите. Невинаги обмисляте това, което казвате.

ТЕЛЕЦ

Следвайте обстоятелствата

Желаете ли нещата да се случват на всяка цена, сякаш съдбата нарочно върви срещу вас. Ето защо ще бъде най-добре в следващите дни да оставите обстоятелствата да бъдат водещи, а вие просто да ги следвате по един логичен и последователен начин. С навлизането на Марс в Близнаци около вас ще се явят много хора, на които можете да разчитате. Движението на Меркурий в Овен ще ви направи по-тайнствени и загадъчни. Не бива да таите агресия в душите си, защото насъбралото се напрежение винаги ще се проявява по най-необичайния за вас начин, което в крайна сметка ще ви злепоставя пред другите.

БЛИЗНАЦИ

Осъществявате идеи

За вас предстои един благоприятен период, през който ще можете да осъществите някои от своите идеи. Направете го по честен начин, за да не търпите негативи от собственото си поведение в бъдеще. Марс навлиза във вашия знак. Дарява ви с мощна енергия, но и съветва да не приемате малките любовни разочарования прекалено драматично. Ще скъсате връзки със стари познати, за да направите едно дългоочаквано обновление с нови хора в живота ви. Вашата планета управител Меркурий навлиза в Овен – едно прекрасно положение, даряващо ви концентрация, бистър ум и силна работоспособност. Единственото предупреждение е да се въздържате от необмислени коментари.

РАК

Търсите хармония

За да запазите спокойствието си през следващата седмица, е от голямо значение просто да ограничите неприятните контакти и да се съсредоточите в ангажиментите с изтичащ срок. Довършете ги до сряда. Това е достатъчно, за да успеете. Разсейвате ли се, откликвате ли на различни покани за безсмислени срещи, със сигурност ще пропилеете времето си. И все другите ще обвинявате за своите несполуки. Марс навлиза в Близнаци. Изисква от вас да овладеете енергията си и да преодолеете нервността чрез вътрешна концентрация. Можете да започнете посещение на йога, за да постигнете хармонията вътре в себе си.

ЛЪВ

Не вземайте кредити

Този период ще ви помогне да разгърнете възможностите си в интелектуален аспект, а също така и да заздравите своя личен и интимен живот. Навлизането на Меркурий в Овен ще разчупи границата на контактите и вие ще имате шанса да започнете нови, облагородяващи съзнанието ви връзки. Марс навлиза в Близнаци и оттам ще ви помогне да сложите ред във финансовите си взаимоотношения. Разбира се, балансът трябва да е направен много разумно, защото едва ли ще дойдат допълнителни доходи, ако харчите безразсъдно и купувате вещи на кредит. Всъщност сключването на договори за кредит в момента е безсмислено начинание заради ретроградността на Меркурий.

ДЕВА

Овладейте нервите

Истината е, че през тази седмица по-скоро ще развалите взаимоотношенията си с всички около себе си, отколкото да приемете тяхната гледна точка за правилна. Този инат ще ви струва скъпо, когато мнозина ви обърнат гръб. За щастие, процесът не се отнася за семейната и домашната среда, където просто ще сте на нокти с любимите хора. Ако се успокоите и позволите на другите също да говорят и да изказват своето мнение, можете да превърнете седмицата в много благоприятна, защото няма да липсват възможности за делови контакти и сключване на добри сделки. Овладейте нервите и всичко ще бъде наред.

ВЕЗНИ

Важни връзки

През тази седмица отново ще трябва да поработите върху спокойствието си и чувството за вътрешно равновесие. Напрегнатите моменти ще са чести и те ще засягат главно сферата на любовта в личен план и на партньорските и бизнесвзаимоотношенията в службата. Просто бъдете внимателни. Някой ви провокира нарочно, за да избухвате. Марс навлиза в Близнаци, откъдето ще ви праща организираност и здраве. Движението на Меркурий в Овен ще активира партньорската сфера, която още тази седмица е от голямо значение в живота ви. Не разваляйте вече утвърдили се взаимоотношения с непремерена първичност и слова, за които да съжалявате след време.

СКОРПИОН

Бъдете премерени

При вас се задава едно дългоочаквано раздвижване в любовен и интимен план. То е гарантирано и вече го усещате заради директното движение на Венера. Планетата вече седмица върви в права посока и ви помага в сферата на общуването. И все пак е добре да бъдете една идея по-спокойни и овладени при воденето на разговори. Мнозина от вас приемат казаните от отсрещната страна думи прекалено навътре. Станали сте по-чувствителни от всякога. Не се хващайте за дреболии. Правите ли го, цялата седмица ще протече по един доста нехармоничен и конфликтен начин. Приемайте и критиките, отправени към вас, с чувство за хумор и положителна нагласа.

СТРЕЛЕЦ

Хармония вкъщи

Това не е най-активната седмица от месец април за вас, но със сигурност ще ви даде възможност да поработите върху своето вътрешно равновесие. Ограничете всякакви промени, за да не си навлечете допълнителни проблеми. Избягвайте поемането на финансови ангажименти, още по-малко теглете кредити. Направите ли го, парите, които ще получите лесно, ще връщате след това много трудно. Не си заслужава да го преживявате. Стабилизирайте взаимоотношенията с половинката и в семейството. Навлизате в един по-дългосрочен период на хармония вкъщи.

КОЗИРОГ

Силна воля

Вие също сте представители на кардиналните знаци в зодиака и сте повлияни от напрегнатите аспекти тази седмица. С малко повече търпение можете лесно да преодолеете всяка негативна нотка на планетите. Волята ви е силна и това ще ви помага при всички положения. Навлизането на Марс в Близнаци активира един по-щастлив период, който ще продължи и през май. Внимавайте и не давайте пари назаем на приятели или роднини. Меркурий се движи в Овен. От една страна, ще активира периода на пролетна умора у вас, но от друга, ще помогне да преодолеете много семейни противоречия в дома чрез искреност и прямота.

ВОДОЛЕЙ

Шансове за развитие

Очаква ви приятен в служебен план период. Съдбата ви предлага шансове за развитие, подкрепени с добри финансови постижения от вече свършени в миналото действия. Марс навлиза в Близнаци и активира едномесечен период, който ще възбуди оборотите в личния и обществения ви живот. Раздвижването ще усетите още през тази седмица, защото се очакват доста обаждания от хора, с които не сте се виждали от години. Излезте с тях, поговорете и се заредете с позитивна нагласа. Меркурий навлиза в Овен. Дарява ви с практични идеи, но и с желание да се сдобиете с нещо материално веднага, на секундата. Измамният Меркурий може да ви изиграе в тази ситуация, защото е в ретроградна фаза и времето не е благоприятно за закупуване на техника, мебели и стоки за бита и дома.

РИБИ

Време за надежди

През тази седмица основен фактор в живота ви ще бъдат приятелите и взаимоотношенията ви в приятелските кръгове и обществената сфера. Ето защо е толкова важно да спазвате добрия тон. Хармонизирайте връзките си. Преминаването на Меркурий в Овен ще активира положителен период за вас. Пролетта е време за нови надежди. Не губете оптимизма си. На работното място не е изключено да ви отправят предложение, което няма да се окаже никак благоприятно, колкото и примамливо да ви изглежда на пръв поглед. Много нерви в службата ще направят ежедневието ви там нетърпимо.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

21 април. За вас е малко да се каже, че сте родени с късмет. Имате дар слово, притежавате и чар, с който омайвате всекиго. Свикнали сте обаче все нещата да стават по ваш тертип и невинаги давате друг да изказва мнение и да се разпорежда за нещо, което ви засяга пряко. Много контактни, лесно създавате нови запознанства. Невинаги обаче преценявате правилно на кого да се доверите. Бъдете предпазливи и се научете да познавате отначало хората.

Навлизате в прекрасна година на финансова стабилност и парични печалби. Не се страхувайте да започнете нова работа.

Здраве: Възможни са обостряния на хронични заболявания.

22 април. Избрали сте си кармична разплата за този живот, щом сте се родили на 22-ро число. Трудно ви е, защото не умеете да избягвате перипетиите на живота, а се сблъсквате челно с тях. Ударите са болезнени и блокират набраната инерция. За това допринася и неоправданата ви самоувереност и самонадеяност. Не позволявате да ви се дават съвети и си мислите, че всичко знаете. Чувството за непогрешимост невинаги е положителна черта на характера ви и вътрешно го знаете, но не искате да си го признаете. Бъдете сговорчиви, когато ви се дават съвети, прекланяйте глава и се възползвайте от подадената ви ръка.

Емоционална и завършваща ще бъде годината, която следва за вас. Не бива да предприемате нови действия, а да сложите край на всичко изостанало във времето. Подредете живота си и запълнете пропуските.

Здраве: Възможни са чести инфекции, повишено кръвно налягане, болки в очите. Не чакайте проблемите със здравето да се задълбочат, а ги решавайте навреме.

23 април. Вие, които сте се родили на този ден, сте късметлии, защото всичко в живота ви върви по мед и масло. Правите от невъзможното възможно, стига да си го поставите за цел. Обичате да пътувате и да променяте нещата около себе си, но ако промените са осъществени с чужда помощ, а не по ваша собствена инициатива. Понякога ви е трудно да вземате самостоятелни решения, а трябва да го правите. Научете се на решителност и смелост в действията, на автономност и ще видите, че когато вие станете владетели на живота си, той ще бъде далеч по-хубав и успешен.

Навлизате в чудесна година на ново начало. Не прибързвайте да го поставяте още в първите месеци. Обмислете го и когато му дойте времето, тръгнете по новата пътека. Това е година за промяна, за стартиране на новости. Възползвайте се.

Здраве: Обърнете внимание на сърдечносъдовите си проблеми, ако имате такива.

Станислав Климентов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *