Новини

Търновци събират 30 000 евро за лечение на момиченце с генетично увреждане на бъбреците

Благодетели от Велико Търново организират благотворителна кампания за набиране на средства за лечението на 4-годишната Иванна, която страда от рядко генетично заболяване на бъбреците. Момиченцето се нуждае от спешни изследвания, които трябва да бъдат направени в Германия. Само за тях и за допълнителните разходи, съпътстващи ги, родителите на детето трябва да съберат 30 000 евро.

Иванна е от Варна, а нейният баща Йордан е от Велико Търново. Съвсем скоро Нана, както я наричат близките й, ще се нуждае от хемодиализа и трансплантация, за да може да продължи да се развива нормално. Засега всички лекарства я поддържат усмихната и игрива, но в един момент това ще спре, обясняват родителите й. От Университетската Болница в Хайделберг, Германия, вече са разгледали документите на Иванна и са се съгласили да направят изследванията, в зависимост от които ще последва трансплантация.

Засега родителите имат само оферта за изследванията, които ще покажат дали Иванна може да приеме бъбрек от своята майка или баща. Диагнозата нефронофтиза (хронична бъбречна недостатъчност) е поставена на Нана миналата пролет в столичната СБАЛ по детски болести.

Източник: Труд.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *