33 четения

300 изпълнители се надпяваха в общинския празник „Сладкопойна чучулига”

НАРОДНИЯТ ХОР ПРИ ЧИТАЛИЩЕ ПОУКА” В СЕЛО ЛЕДЕНИК СПЕЧЕЛИ ПЪРВОТО МЯСТО В ДВАДЕСЕТ И ПЕТИЯТ ОБЩИНСКИ ПРАЗНИК НА НАРОДНОТО ПЕСЕННО ИЗКУСТВО СЛАДКОПОЙНА ЧУЧУЛИГА”. Повече от 300 изпълнители от 15 населени места в община Велико Търново участваха в певческия маратон. Надпяването събра съставите в салона на читалище „Развитие” в Церова кория.

Победителите от с. Леденик пристигнаха с диригента си Михаил Дюлгеров, който работи с изпълнителите вече дълги години. Неговите певици успяха да изпреварят изпълнителите от „Росен здравец” – Дебелец, с художествен ръководител Анка Николова. Трето място журито присъди на народните хорове на читалищата в с. Присово и домакините от Церова кория.

Отличени с награди са били и дуетите от Килифарево и Беляковец. Димитър Филков и Антоанета Скендерева от Самоводене и Веска Величкова от Шемшево са получили отличията в раздел индивидуални изпълнители. За най-добра хорова интерпретация специалната награда получи женският народен хор за обработен фолклор „Шарена кърпа” при читалище „Просвета – 1907” в село Беляковец. Художествен ръководител на състава е Георги Янков. Специалната награда на кмета на Церова кория Христо Кунчев отиде при квинтета „Минчо Стоев” от читалище „Просвета – 1873” в Плаково с художествен ръководител Петя Кънчева. Групата получи отличието за най-добре спята и звучаща певческа формация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!