Бетина Цанева от гимназията по икономика първа в национално състезание

ЕДИНАДЕСЕТОКЛАСНИЧКАТА ОТ СТАРОПРЕСТОЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО БЕТИНА ЦАНЕВА СПЕЧЕЛИ ПЪРВО МЯСТО В НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ „НАЙ-ДОБРА БИЗНЕС ИДЕЯ“. Конкурсът е бил организиран от Министерството на образованието и науката и е част от Панорамата на професионалното образование, чийто домакин по традиция е Пловдив. В състезанието участват ученици от гимназиите по икономика в цялата страна. До националния финал достигат само победителите в предварителните квалификации.

Темата на казуса, по който работиха учениците, разпределени в екипи, беше „Здрав дух в здраво тяло“ – бизнес за задоволяване на нуждите на хората от спортуване. Идеята на отбора, която извоюва почетното първо място, беше свързана със създаването на иновативни маратонки с чип, отчитащ изминатото разстояние и изгорените калории. Ходейки с тях, се трупат смартточки, които могат да се използват при закупуване на билети за спортни състезания и мероприятия на открито.

Освен медал, купа, грамота за първото си място и предметни награди Бетина е получила и сертификат, с който може да кандидатства в УНСС в София в специалност „Предприемачество“. С успешното си участие в националното състезание „Най-добра бизнес идея” Бетина Цанева представи достойно и своята преподавателка Галина Христова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *