5 четения

Детски хор „Дъга“ ще твори в нова хорова зала

НЯКОЛКО МЕСЕЦА ПРЕДИ ДА ОТПРАЗНУВАТ СВОЯ ПЕТИ РОЖДЕН ДЕН, ДЕЦАТА ОТ ДЕТСКИ ХОР „ДЪГА“ И ТЕХНИЯТ ДИРИГЕНТ ОЛИМПИЯ АНГЕЛОВА получиха възможността да репетират в специално обособена за тях хорова зала, намираща се в южното крило на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови -1856“.

Освен залата малките певци получиха ново електрическо пиано от Ирина Гюрчева, а дамите от Инер Уийл клуб Свищов за втори път подариха на децата сценични костюми на детския състав. Кметът Генчев беше специален гост на събитието и в поздравлението си към децата каза, че именно те ще са следващите представители на общината в побратимения град Лудза в Латвия.

Детски хор „Дъга“ е създаден през октомври 2012 година с решение на читалищното настоятелство на читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови -1856“ с цел възобновяване дейността на детския хор в Свищов. За пет години диригентът Олимпия Ангелова успя да развие два състава в различни възрастови групи.

В момента Детски хор „Дъга“ наброява 38 деца, като 22 от тях са от 1 до 5 клас, а 16 юноши развиват своя певчески талант в по-голямата група от 6 до 10 клас. Олимпия Ангелова сподели, че осъзнава голямата отговорност при подготвянето на бъдещите хористи за Първи български хор „Янко Мустаков“ и искрено се надява нейните възпитаници да станат поне 100, за да продължат традициите на хоровото изкуство в Свищов.

4

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *