„Кауфланд“ отваря през април догодина, търсим терени за „Мосю Бриколаж“ и „Джъмбо“ !

Даниел Панов: „Има бум на инвеститорите при нас, с 30% скача търсенето на имоти“

НОВИЯТ ХИПЕРМАРКЕТ НА „КАУФЛАНД“ ОТВАРЯ ПРЕЗ АПРИЛ ДОГОДИНА, ОБЯВИ СПЕЦИАЛНО ЗА „БОРБА“ КМЕТЪТ ДАНИЕЛ ПАНОВ. До юни ще приключи събарянето на основния корпус на пустеещия доскоро хирургически блок, след което ще започне същинското строителство на обекта. „Новият магазин ще е с най-модерния дизайн и разгъната площ от над 18 хил. кв. метра. Мениджърският състав на веригата постоянно контактува с администрацията и има пълно съдействие, защото насърчаваме всеки инвеститор, който е склонен да влага пари в града, да плаща данъци и разкрива добре платени работни места“, обясни градоначалникът.

Според него друга верига строителни супермаркети – френската „Мосю Бриколаж“, също иска да отвори магазин във Велико Търново и в момента проучва какви свободни терени има. „Контактуваме и с веригата „Джъмбо“, които имаха нулева експанзия през последната година, но за тази планират обект тук. Засега са се спрели на общински територии в близост до разклона за Момин сбор, защото условието им е обектът да е извън чертите на града. Те също са добре дошли“, допълни кметът.

МЕСТНИТЕ АГЕНЦИИ ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ ОТЧИТАТ С 30 НА СТО СКОК НА СДЕЛКИТЕ, КОЕТО Е КРАСНОРЕЧИВО ЗА ТОВА, ЧЕ ГРАДЪТ СЕ РАЗВИВА И Е ПРЕДПОЧИТАНО МЯСТО ЗА ВЛОЖЕНИЯ И живеене. От кметството продължават да осигуряват средства за обновяване на спортните площадки и публичната инфраструктура. „Чакаме финансиране от правителството за ново осветление на стадион „Ивайло“, изграждането на тренировъчния терен и терен за спортното училище. Веднага след като бъде утвърдено правителството, внасяме за одобрение проектите си, които са готови и имаме уверение, че ще се финансират“, категоричен бе Даниел Панов.

Стилян НАЙДЕНОВ

11 коментара за “„Кауфланд“ отваря през април догодина, търсим терени за „Мосю Бриколаж“ и „Джъмбо“ !

 • 25.04.2017 в 16:35
  Permalink

  „добре платени работни места“ …са вашите…

  Отговор
 • 25.04.2017 в 21:36
  Permalink

  Претоплени манджи! Тези псевдо новини ги публикувате през месец!

  Отговор
 • 26.04.2017 в 8:19
  Permalink

  За многото магазини добре-ще докара хора от другите окръзи .Но как ще ги заведеш след това , бе Кмете до центъра, та да може да ги вдигнеш с паяка?

  Отговор
 • 26.04.2017 в 15:41
  Permalink

  Тези са инвеститори само за себе си, но не и за града.
  За града те са обикновени продавачи – ще ни препродават създадена на друго място стока и ще изнасят пари навън. От това градът става само по-беден. Заплатите на няколкото им служителя са нищожни.
  Разберете бе хора, нито магазините, нито строителите са инвеститори. Те всички са тук, за да ни продадат нещо и да ни съберат парите. А пари идват само от ПРОИЗВОДСТВО и то на продукти с висока степен на вложен специализиран човешки труд.
  По-елементарно от това няма как да ви го обясня.

  Отговор
  • 27.04.2017 в 12:07
   Permalink

   „По-елементарно от това няма как да ви го обясня“

   Налага се обаче. Щото явно мокрия сън на кмета и общинарите е тоя град да стане псевдо-туристически. Голям бизнес, няма що – хотели, магазини, ненужни строежи и паяка на общината.

   Отговор
 • 26.04.2017 в 17:54
  Permalink

  Съсипват и малкото зелени терени в града! Заприличали сме на „бетонен кенеф“ и за това трябва да се радваме ли? А заплатите за бъдещите работници във въпросните вериги …като на етиопци.

  Отговор
 • 27.04.2017 в 12:02
  Permalink

  Чи много ясно че са инвеститори. Продажбата на имоти и рушветите покрай тях са основен доход на общината. Как няма да се радват.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *