78 четения

Орлин Тодоров осъди прокуратурата за 65 000 лв. заради 4 незаконни обвинения

Бившият служител на МВР поиска от държавата 500 000 лв. обезщетение

 

ОКРЪЖНИЯТ СЪД ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ОПРЕДЕЛИ 65 000 ЛЕВА обезщетение за неимуществени вреди за бившия началник на звеното за борба с организираната престъпност в областта. 48-годишният Орлин Тодоров бе поискал от държавата в лицето на обвинението рекордните 500 000 лева по ЗОДОВ. Според съдебното решение от 21 април 2017 г. присъдената сума се постановява заради повдигнати 4 незаконни обвинения, по които мъжът бе оправдан окончателно. Сред тях изнасяне на държавна тайна и превишаване на служебните правомощия.

„Доволен съм от това съдебно решение, което е справедливо”, бе лаконичен вчера Орлин Тодоров. Крупната присъдена сума обаче е сред малкото по дела срещу държавата, сочи статистиката. Според прокуратурата искът е бил недопустим, защото Орлин Тодоров все пак е осъден, дори и само по едно обвинение – за разгласяване на секретната операция на антимафиотите в болницата в Горна Оряховица, станала известна като „бебето от фризера“ от 2010 г. Окръжните магистрати обаче са опонирали на прокуратурата в материалите по делото, че наказателната процедура не е предмет на това производство. По него е правена и приета и съдебно-медицинска експертиза, която е показала, че Тодоров е получил куп здравословни проблеми по време на мегаделото срещу него. Арестът му в Ловешкия следствен арест от близо 1 г. и съдебният процес след това довели до тежко психо-емоционално разстройство. Той преживял тежко загубата си на статус в обществото, на свобода и на отделяне от близките му хора. След престоя зад решетките Тодоров бил пуснат „под домашен арест“, а после му наложили 6000 лева парична гаранция. Всичко това го стресирало още повече заедно с публичния му арест на 11 март 2011 г. във В. Търново.

ПРЕЗ ЯНУАРИ 2016 Г. Орлин Тодоров се отказа от дело пред ВКС, защото му дошло до гуша да иска оправдателна присъда, и си остана с 3 г. условно. От върховните съдии той искаше да бъде напълно оправдан за изнасяне на секретна информация и тайни от МВР към бизнеса. ТАКА ВЪПРЕКИ ИЗЯВЛЕНИЯТА, ЧЕ Е НЕВИНЕН И ЩЕ СЕ БОРИ ДА ГО ДОКАЖЕ ДОКРАЙ, Тодоров вече си остава с 3 г. условна присъда с петгодишен изпитателен срок, като наказанието вече е влязло в сила. То бе постановено през лятото на 2015 г. от Апелативния съд във Варна, след като магистратите в старата столица от тази инстанция си дадоха отводи. Година по-рано Окръжният съд отреди за Орлин Тодоров една година условно и 2000 лв. след шумния процес срещу него. Прокуратурата тогава му поиска 8 години затвор, но явно не успя да се пребори.

Нели СУКОВА

Сн. архив „Борба“

 

5 коментара за “Орлин Тодоров осъди прокуратурата за 65 000 лв. заради 4 незаконни обвинения

 • 26.04.2017 в 13:31
  Permalink

  Орлин Тодоров се отказа от дело пред ВКС, защото му дошло до гуша да иска оправдателна присъда … Е!!! ХАЙДЕ СЕГА… “дошло до гуша да иска оправдателна присъда“ … а да се бори за пари не му е дошло до гуша$€? И в крайна сметка … мафиотски истории със щастлив край.

  Отговор
 • 26.04.2017 в 13:54
  Permalink

  От цялата работа той трябва да плати на прокуратурата , че му помогнаха да отслабне и заживее здравословно!!!

  Отговор
 • 26.04.2017 в 20:54
  Permalink

  Да ги плаща ЦвъЦвъ, все пак неговите интереси е защитавал, когато е вършил престъпленията си. Откъде-накъде данъкоплатците трябва да плащат за поредните зулуми на ЦвъЦвъ? Не ни ли стигат многото случаи, за които беше осъден в Страсбург, че и за още негови простотии пак държавата да плаща…..

  Отговор
 • 26.04.2017 в 22:00
  Permalink

  Добре че бандита Петър Хр.седи зад дебелия г..з на тоя посредствен селски полицай.Добре че плаща за да го отърве.Аре чупката,че ми писна с тоя честния плондер!

  Отговор
 • 27.04.2017 в 9:23
  Permalink

  Първо неоспоримия факт е един КОЙ промени един закон и кой го внесе за да може съдиите да се възползват и да падне част от обвинението срещу Орлин Тодоров.Намесен ли е в това законо творчество великия физкултурник Цветан Цветанов.Втори въпрос бил ли е посредник Петър Христов при определянето на присъдите на Тодоров ? Интересно нали Интересно та тоя физкултурник успя да подмени целия състав на ВКС за да му издадат оправдателна присъда ,че Орлинчо ли няма да спаси.Той да каже в коя банка носеше едни пачки и по коя сметка ги пращаше или ползваше трезорче ?

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!