43 четения

ПРЕДСТОЯЩИ КУЛТУРНИ МЕРОПРИЯТИЯ В ОБЩИНА ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ ПРЕЗ МАЙ

6 май 2017 г. 10 часа

На 6 май от 10 часа на площад „Възраждане” в гр. Полски Тръмбеш ще се отбележи тържествено Денят на храборостта и на Българската армия. По стара българска традиция жителите и гостите на Полски Тръмбеш ще могат да се полюлеят за здраве на гергьовденската люлка. Фолклорни състави от община Полски Тръмбеш с хора и песни ще веселят присъстващите и всички желаещи ще могат да се хванат на хорото.

7 май 2017 г.10 часа

Петото издание на Фестивала на руската песен ще се проведе на 7 май на площад „Възраждане” в град Полски Тръмбеш. Фестивалът се организира от Община Полски Тръмбеш, Народно читалище „Отец Паисий 1905” – гр. Полски Тръмбеш, и Дружеството за приятелство с народите на Русия и ОНД – гр. П. Тръмбеш. Той е посветен на руското песенно творчество, победата във Втората световна война и отбелязване Деня на Европа. Във фестивала ще участват любителски състави и индивидуални изпълнители. Всички песни ще се изпълняват на руски език.

Фестивалът ще бъде открит на 7 май 2017 г. от 10 часа. Официални покани за него са изпратени на генералния консул на Генералното консулство на Руската федерация в гр. Русе; председателя на федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД – гр. София; директора на РКИЦ и ръководител на Россотрудничество – София.

И както всяка година, всички гости и жители на Полски Тръмбеш ще имат възможност да се насладят на красивите емоции, пъстрота и талант на изпълнителите.

11, 12 и 13 май 2017 г.10 часа

За тринадесети път Полски Тръмбеш ще бъде домакин на Областния преглед на пенсионерската художествена самодейност „Сребро в косите – младост в душите”. Той се организира от Община Полски Тръмбеш, Клуба на пенсионера, Народно читалище „Отец Паисий 1905” и Областния съвет на „Съюза на пенсионерите – 2004” във Велико Търново.

Всяка година броят на участниците се увеличава, което налага събитието да се провежда в рамките на три дни.Тази година това са 11, 12 и 13 май. Празникът ще се проведе в салона на Народно читалище „Отец Паисий 1905”. Изпълненията ще започват от сутринта и продължават до вечерта. Официалното откриване ще бъде на 11 май от 10 часа.

В тези дни Полски Тръмбеш се изпълва с усмихнати и щастливи хора. Всички идват с желание, за да покажат талантите си, срещат се с приятели и пеят от сърце и душа.

18 май 2017 г.17.00 часа

На 18 май от 17 часа ще се проведе станалият традиционен Благотворителен концер на Детска градина „Детски свят” – гр. Полски Тръмбеш. Малките участници ще имат възможност да покажат своите таланти и наученото през годината в НЧ „Отец Паисий 1905” – гр. Полски Тръмбеш.

24 май 2017 г.

На 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменност, за втора година от 10 часа ще се проведе шествие на учениците от СУ „Цанко Церковски” – гр. Полски Тръмбеш, до площад „Възраждане”. Шествието ще продължи с празнична програма на площада, в която ще се включат деца от СУ „Цанко Церковски” и НЧ „Отец Паисий 1905”.

Тържественото изпращане на випуск 2017 на Средно училище „Цанко Церковски” – гр. Полски Тръмбеш, ще бъде на площад „Възраждане” от 17 часа. И тази година организаторите от Община Полски Тръмбеш ще се погрижат абитуриентите да бъдат изпратени достойно и тържествено. Едно от най-пъстрите събития през годината отново ще бъде прекрасен празник за всички, които завършват средно образование, за техните учители, родители, близки и всички жители и гости на общината.

26, 27 и 28 май 2017 г.

XIII Национален събор надпяване „Авлига пее” официално ще бъде открит на 26 май 2017 г. от 17.00 часа. Конкурсната програма ще се проведе в три дни – на 26, 27 и 28 май, всеки ден от 9 часа до 19 часа на площада в село Обединение. И тази година организаторите от Община Полски Тръмбеш, кметство Обединение и НЧ „Мита Стойчева 1900” – с. Обединение, са се постарали през конкурсните дни Обединение да се превърне в столица на българския фолклор. Публиката ще има възможност да се наслади на красивите изпълнения на песните на голямата българска народна певица, славеят на Северна България – Мита Стойчева. Освен задължителната програма участниците представят и автентичен фолклор – песни, танци и местни обичаи, специфични за региона, от който идват.

Много пъстрота, песни, танци, настроение и усмивки очакват участниците и гостите на събора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!