36 четения

49 са абитуриентите тази година, сред тях има 11 приети студенти

През 2017 г. в СУ „Цанко Церковски“ завършват средното си образование 49 зрелостници от три паралелки – „Непрофилирана подготовка“, профил „Технологичен“ – „Предприемачество и бизнес“, и професионална паралелка „Земеделец“. Дванадесетокласниците са в трескаво очакване на две важни събития в своя живот – представянето на държавните зрелостни изпити и абитуриентския си бал.

Нарастващи вълнения има и около кандидатстудентската кампания. Някои от тях вече бяха на изпити по биология и химия и с нетърпение очакват добри резултати. Други са вече студенти. Манол Апостолов е приет в Американския университет – Благоевград. След отличното си представяне на състезанието по природни науки, организирано от Химикотехнологичния и металургичен университет в София, Илия Илиев, Павел Павлов, Гергана Георгиева, Нелина Сидерова, Десислава Маринова, Калоян Милушев и Михаела Михайлова също вече са студенти. След участието си в националното ученическо състезание по счетоводство, което се проведе в Стопанска академия „Д. А. Ценов“, учениците Манол Апостолов, Михаела Иванова, Михаела Михайлова и Кристиян Йорданов са приети в учебното заведение.

Сред абитуриентите от Полски Тръмбеш заслужава да бъде откроен Константин Димитров, който вече има славата на млад изобретател. Сред многото награди от национални и международни състезания са втората награда на стойност 1500 лв. на фондация „Миню Балкански” за уред за измерване на влажност и температура и наградата на американската компания „Аутодеск“ за реставрация на инструмент. Благодарение на Константин, от май 2016 г. Полски Тръмбеш вече има собствена метеорологична станция със сензори за температура, влажност, скорост и посока на вятъра, за която е награден в област „Технически изобретения“ на конкурса „Полските щурчета“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *