137 четения

Анастасия Лопашенко от гимназията по строителство спечели национален конкурс и отива в Брюксел

ДЕСЕТОКЛАСНИЧКАТА ОТ ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО СТРОИТЕЛСТВО, АРХИТЕКТУРА И ГЕОДЕЗИЯ „АНГЕЛ ПОПОВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО АНАСТАСИЯ ЛОПАШЕНКО СПЕЧЕЛИ ГОЛЯМАТА НАГРАДА ОТ конкурса за компютърна рисунка и колаж „Творчество без граници“. Състезанието се е провело в Хасково под патронажа на евродепутата Мария Габриел и в него са участвали 786 ученици с рисунки и 512 ученици с колажи. Освен ученици от България е имало и 328 автори от чужбина.

Анастасия ще пътува до Брюксел, което е нейната награда за отличното представяне, казаха от гимназията.

Още петима възпитаници на елитното училище са се преборили за златни и сребърни медали в двете категории – „Рисунка“ и „Колаж“. В категория „Рисунка“ златен медал са спечелили Константина Иванова, която е ученичка в 10 клас, и Маргарита Ташева, 11 клас.

Със златни медали, но в категория „Колаж“ са двама единадесетокласници – Силия Кънева и Съби Събев. В същата категория Маргарита Ташева е завоювала сребърен медал. Тя също е ученичка в 11 клас. 18 ученици от ПГСАГ „А. Попов“, специалност „Интериорен дизайн“, са участвали в конкурса с 24 творби. Тийнейджърите са работили под ръководството на Даниела Петрова, преподавател по компютърна графика в гимназията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!