12 четения

В Лясковец се проведе състезание в европейския Ден без асансьори

ДЕЦА, ВЪЗПИТАНИЦИ НА УЧИЛИЩАТА В ГРАДА, И ЧЛЕНОВЕ НА СПОРТЕН КЛУБ ПО ОРИЕНТИРАНЕ „БРАУН ТИМ” УЧАСТВАХА В ПЪРВИЯ ДЕН БЕЗ АСАНСЬОРИ, КОЙТО СЕ ПРОВЕДЕ ВЧЕРА В ЛЯСКОВЕЦ. Организатор на инициативата беше „BG Бъди активен“ с подкрепата и партньорството на местната общинска комисия за борба с противообществените прояви и Начално училище „Цани Гинчев”.

Инициативата има три основни цели: да повиши информираността относно ползите от физическата активност, да насърчи редовното участие в различни видове спорт и да подобри възможностите за достъп до движение и физическа активност. За да покажат колко приятно, полезно и различно изживяване би могло да бъде изкачването на стълби, представителите на сдружението „BG Бъди активен“ провеждат кампанията в цялата страна, като целта й е да насърчи движението на хората в по-големите градове, които традиционно водят уседнал начин на живот и често пренебрегват нуждата от минимално физическо натоварване.

В Лясковец събитието бе организирано в най-високата седеметажна офиссграда, която се намира в градския център. По-големите деца от среден курс на обучение се впуснаха в състезание по най-бързо изкачване на етажите по стълбите. Целта на децата и техните треньори бе да покажат, че с хъс и желание може да се „надбяга” дори асансьорът. Така участниците в надпреварата предизвикаха себе си да използват стъпалата вместо асансьора поне за ден. По-малките ученици от начален курс се надбягваха по стъпалата в централния градски парк. Около 50 деца се включиха в състезанията, като най-бързи в надпреварата с асансьора бяха Николай Момъков и Дария Стаменова. В парка най-бързо изкачиха стъпалата Ивайло Коларов и Деница Кирова. Победителите и всички участници получиха грамоти, купи и медали, осигурени от ръководството на местната комисия при Община Лясковец.

Ден без асансьори е европейска инициатива, част от кампанията NowWeMOVE, която в България се координира от сдружение „BG Бъди активен“. Събитието се провежда ежегодно през последната сряда на месец април.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *