41 четения

Земляческа среща събра над 100 павликенчани в София

ЗЕМЛЯЧЕСКА СРЕЩА НА ПАВЛИКЕНЧАНИ, КОИТО ЖИВЕЯТ В СОФИЯ, ПОД НАДСЛОВ „НА ОБИЧ И СЛАВА ОБРЕЧЕН…“ СЪБРА НАД 100 СЪГРАЖДАНИ ЗА ПЪРВИ ПЪТ В СТОЛИЦАТА. Събитието беше организирано от Община Павликени по инициатива на кмета инж. Емануил Манолов.

Специалната вечер започна с пиесата „Една калория нежност“, представена от самодейната театрална група към НЧ „Братство-1884“ в Павликени. След нея кореняците се събраха за празнична вечеря. В сбирката участваха утвърдени специалисти, сред които лекари от престижни здравни заведения като доц. Веселин Дяволов, д-р Кольо Бянов, проф. Цингилев, бронзовият медалист от Сидни Николай Ганев, вдовицата на Николай Гюзелев, който е родом от Павликени и почетен гражданин на града – Анна-Мария Гюзелева, писателят Димитър Томов, бившият президент на БФС Валентин Михов, директорът на Държавната агенция „Разузнаване“ ген. Драгомир Димитров, бившият депутат проф. Димитър Йончев, поетът Матей Шопкин, който е и автор на химна за Павликени, преподавателката в НАТФИЗ Диана Борисова, бившата заместник областна управителка Изабела Чорбаджиева и др.

„Организирахме това събитие с огромното желание да се срещнем и да се върнем заедно към корените си и към това, което ни свързва – родният ни град Павликени“, каза инж. Емануил Манолов. „Независимо от това къде живее човек, къде работи и се намира, той носи в сърцето си неизкоренимата любов към своето родно място”, подчерта още градоначалникът. Той изрази убеденост, че подобни срещи ще станат ежегодни.

Връчени бяха и благодарствени писма на дарителите на Исторически музей Павликени – д-р Кольо Бянов, който всяка година допринася за обогатяване на художествената експозиция; спортистът Николай Ганев, който дари своите медали, екипи и други предмети от спортната си кариера, и Димитър Томов, който обогатява книжния фонд на музея. Свои стихове прочетоха поетите Пенчо Симеонов и Матей Шопкин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!