Новини

„Рисувани приказки“ на Бате Ицо в Театър ВЕСЕЛ

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 29 април от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, гостува Куклен театър – Варна. Представлението е от популярната телевизионна поредица „Рисувани приказки с бате Ицо“. Театралното заглавие е авторски спектакъл на актьора Христо Колев по приказката на Братя Грим „Храбрият шивач”. Заедно с публиката той ще разкаже любимата история от приказната съкровищница на световната класика. Това е атрактивен спектакъл с много музика, хумор, неочаквани случки и… всичко като на игра! Христо Колев е познат на детската публика от телевизионния екран с предаването „Вълшебства на стъкло“, а дискът с приказки „Приказки на Ная“ е любим на децата от цяла България.
„Във всяка професия си има правила и колкото по-рано и по-добре ги разбереш, толкова по-лесно ще се получават нещата. От рутината винаги се старая да бягам и дори понякога сам си създавам предизвикателства“, споделя Христо Колев. Казва, че се чувства щастлив от ролите, които е изиграл досега, а към моноспектаклите има особена слабост. За основна причина да се посвети на актьорската професия днес той посочва десетте години, прекарани в детската куклена трупа „Щурче“ на Братя Райкови, на която от няколко години е ръководител.
Една от реализираните му идеи е за сценичен вариант на телевизионното предаване „Вълшебства на стъкло“, с повече актьорски моменти и с предварително подготвени рисунки. „Аз сам избирам приказките си, защото ги рисувам и трябва да подбера такива, които са подходящи за визуализация. Това е много тънък момент, защото има прекрасни приказки, които така изобилстват на ситуации, че ще ми трябва един месец, за да ги нарисувам…“.
Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

ТЕАТЪР ВЕСЕЛ (Велико Търново)

0887 790 549 / 062 603 141

FACEBOOKhttp://www.facebook.com/pages/%D0%A2%D0%95%D0%90%D0%A2%D0%AA%D0%A0-%D0%92%D0%95%D0%A1%D0%95%D0%9B-VESSEL-THEATRE/107703952640216

SITEwww.vesseltheatre.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *