4 четения

Спортните упражнения могат да бъдат заразителни

Спортните упражнения могат да бъдат заразителни и най-често дамите следват чуждия пример, установи проучване, публикувано във в.“Метро“.
Екипът на Синан Арал и Христос Николаидес анализирали данните от 1,1 милиона фитнес тракера в период от 5 години. За споменатия отрязък от време спортуващите пробягали 350 милиона километра, като бяганията им били споделени в социалните мрежи.
Тези постове предизвикали чувството за съревнование сред много потребители, най-вече сред дамите. Арал и Николаидес обясняват явлението с факта, че всеки човек си е малко егоист и не би желал да бъде засенчван от чуждите постижения, без сам да изпробва силите си. Ако някой пробяга 1 километър повече от нас, ние естествено се стремим да подобрим постижението му и на свой ред да станем първи.
По този повод изследователите изтъкват, че именно на това се дължи популярността на фитнес класовете, при които участниците се стремят да надминат останалите, когато са наблюдавани.
Хората се мобилизират допълнително, когато са в присъствието на други фитнес ентусиасти. Най-силно влияние оказвали жените на другите жени.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!