8 четения

Срина се подпорната стена на Стара болница

Валерия Дончева алармира обществеността и кмета за опасността

СРИНА СЕ ЧАСТ ОТ 10-МЕТРОВАТА ПОДПОРНА СТЕНА НА СКАТА, ВЪРХУ КОЙТО Е ПОСТРОЕНА СТАРА БОЛНИЦА, АЛАРМИРА общинският съветник от БСП Валерия Дончева. Огромните каменни блокове в основата на съоръжението са паднали на ул. „Бузлуджа“. Съветничката е сезирана за проблема от живущи в района и своевременно е уведомила кмета Даниел Панов. Мястото е оградено с найлонова предпазна лента, но е опасно за преминаване, а огромните земни маси заплашват живота и здравето на обитателите на над 10 къщи в подножието на болницата. „Тук трябват спешни укрепителни мерки, защото в съседство живеят хора“, категорична е Дончева. Даниел Панов също е на мнение, че е налице проблем, който трябва да бъде решен моментално. „Извършено е обследване и засега не е констатирано свлачище. По-скоро става дума за амортизация на подпорната стена и няма индикация, че срутването ще продължи. Ние ще наблюдаваме мястото, за да предотвратим опасност за населението. Падналият участък ще бъде поправен“, информира градоначалникът.

Стилян НАЙДЕНОВ

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

3 коментара за “Срина се подпорната стена на Стара болница

 • 28.04.2017 в 12:56
  Permalink

  Тая стена е тъй от времето, когато строиха гаражите преди 40 години! Просто собственика на първия гараж е можело да свърже края на гаража със стената, ама нали се знаем българите – нищо обществено не обичаме да вършим!

  Отговор
  • 28.04.2017 в 13:43
   Permalink

   Вършим…плащаме чинно данъци! Отделно за това „свързване“ на нечий гараж с подпорна стена в общински имот трябва да бъде „свързано“ с една камара разрешителни иначе на евентуалният радетел за общото благо ще му свирнат ушите после от глоби. Сигурно и собственика на гаража е виновен че не е асфалтирал от 30 – 40 години окаяната улица Бузлуджа нали…Сигурно той. Сигурно пак той е виновен, че срещу пешеходната пътека малко преди входа на Старата болница има разместени и надвиснали над тророара огромни каменни блокове от подпорната стена там…

   Отговор
 • 28.04.2017 в 15:48
  Permalink

  Положението с инфраструктурата в града е плачевно! Вижте входа на града от север преди хотел Янтра.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *