18 четения

Бирата най-добре възстановява организма след маратонско бягане

Халба бира или две плюс пакетче фъстъци най-добре възстановяват организма, изтощен от маратонско бягане, установиха белгийски учени, цитирани от в. „Дейли мейл“.
Експерти считат, че тази комбинация е много по-добра от енергийните напитки, дори и от водата, за рехидратиране на организма. По време на дългите бягания, включително и маратоните, човешкият организъм може да изгуби до три литра вода на час. Тази неделя в лондонския маратон взеха участие около 40 хиляди души, припомня изданието. Те най-добре ще се възстановят с бира, ако се вслушат в съветите, дадени на Европейския бирен и здравен симпозиум, състоял се в Брюксел.
По време на маратонското бягане организмът се лишава от жизненоважни соли, сред които са тези на натрия и калия. Фъстъците и ядките са богати на тези съставки, а бирата съдържа витамини и въглехидрати, които бързо възвръщат енергията след състезанието. Според проф. Роналд Моан пиенето на вода след бягане не възстановява нужните минерални равнища в организма. Поради тази причина той препоръчва бирата.

Източник: БТА

Един коментар за “Бирата най-добре възстановява организма след маратонско бягане

  • 02.05.2017 в 13:05
    Permalink

    Обаче за пастьоризираната бира (каквата е повечето) дали се отнася…?

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!